Društvo

Tribina o psihoaktivnim supstancama

Zdravstveni resor Sandžačke demokratske partije organizovao je još jednu u nizu edukativnih tribina za mlade. Prisutni u Sali Kulturnog centra sinoć su imali priliku da se na pravi način informišu o štetnostima psihoaktivnih supstanci.

Svi uglavnom znaju da psihoaktivne supstance, osim što uzrokuju zavisnost, direktno utiču na centralni nervni sistem i izazivaju promene u raspoloženju, ponašanju i mišljenju. O tom sveprisutnom problemu na tribini su govorili predstavnici Zdravstvenog resora SDP-a, sa ciljem, kako je rekla doktorka Edina Bajrović, da mladima na stručan način skrenu pažnju na realne probleme koje donose psihoaktivne supstance.

Doktorka Meliha Leković je istakla da cigarete, kafa i alkohol takođe se ubrajaju u psihoaktivne supstance koje izazivaju zavisnost, ali su socijalno prihvatljive. Međutim, dodal je, socijalno neprihvatljive psihoaktivne supstance mogu uzrokovati vrlo negativne posledice. A da bi se problem rešio, potrebno je najpre pričati o njemu. Ova tribina samo je jedna u nizu, koju organizuje Zdrvstveni resor SDP-a, a koja ima cilj da prvenstveno mladima i preventivno ukaže na prave puteve koji vode ka rešavanju problema.

S. Lj.

Podeli