Društvo

U ”Abu Dabiju” više dece

Novi savremeni objekat Predškolske ustanove ”Mladost”, vrtić ”Abu Dabi” na Dojeviću, od danas radi potpunijim kapacitetom. Pošto su se stekli uslovi za celodnevni boravk dece, formirane su i tri nove vaspitno obrazovne grupe.

Mehmed Kolić jedan je od pedesetoro novoupisanih mališana, koji će od danas svakodnevno provoditi značajan deo svog vremena u prelepom ambijentu vrtića na Dojeviću. Iako mu je prvi dan u školici, sve ukazuje da će ovde rado dolaziti. Oduševljenje mališana dele i njihovi roditelji jer već na prvi pogled vide da ovde postoje svi uslovi za srećno i bezbrižno detinjstvo.

‘’Zaista imamo sreću što smo u ovom naselju I blizu ovakvog objekta, koji predstavlja ukras za ceo grad. Očekujem da će moje dete biti veoma srećno ovde jer su uslovi zaista predivni’’, rekao je Mehmedov otac, Enes Kolić.

Direktorka Predškolske ustanove Mladost Dragica Ličina podseća da novi objekat radi već duže od godinu dana, ali da su se tek sada stekli uslovi za rad potpunijim kapacitetom.

‘’Vrtić je otvoren, u prisustvu premijera Aleksandra Vučića I ministra Rasima Ljajića još u decembru 2015.godine. Počeli smo sa tri grupe I još tada obećali da ćemo proširiti kapacitete’’, rekla je Ličina. ‘’Međutim – dodala je – nije sve zavisilo samo od nas već I od roditelja, a u poslednje vreme pristiglo je mnogo zahteva.’’

Jedan je od neizostavnih uslova za celodnevni boravk dece je rad kuhinje. Pored gotovo savršenih uslova za popodnevni odmor, igru, druženje i učenje, ovi mališani sada imaju i redovne obroke. Broj vaspitno obrazovnih grupa je udvostručen, a za razliku od prepunih objekata u centru grada, u Abu Dabiju ima još slobodnih mesta.

S.Lj.

Podeli