DruštvoPolitika

Ja ću glasati. A ti?

Kroz debatu, koju je organizovala Akademska inicijativa Forum 10, mladi u Sandžaku imali su priliku da se upoznaju zbog čega je bitno da izađu na izbore. Ova nevladina organizacija pokrenula je kampanju “Ja ću glasati, a ti? , koja ima za cilj da se što više ljudi podstakne da iskoriste svoje biračko pravo.

Amra Šabotić je ove godine napunila 18.godina i stekla biračko pravo. Ona će prvi put glasati 2.aprila. Kako kaže na ovom skupu shvatila je zbog čega je značajno da iskoristi svoje građansko pravo I izađe na izbore.

”Pozivam sve mlade ljude da izađu i glasaju, jer i naš glas je važan, kako bi učestvovali u izborunovog predsednika”, kazala je Šabotićeva.

Ispred Akademske inicijative Forum 10 Teo Taraniš kaže da je kampanja “Ja ću glasati. A ti?”  usmerena je pre svega mlade, ali i na sve ostale građane Sandžaka. Kampanja će se sprovoditi kroz debate, javne razgovore i internet aktivnosti sa ciljem promocije i podsticanja mladih da aktivno učestvuju u izbornom procesu i iskoriste svoje biračko pravo na predstojećim predsedničkim izborima.

”Imali smo priliku da razgovaramo sa mladim ljudima o izborima, koji će se održati ove godine, ali kako uopšte i gledaju na izbore, koji su u Srbiji veoma česti, kao i koje su to medode, koje možemo da upotrebimo da mladim ljudima približimo programe političkih partija I celokupnu kampanju”, rekao je Taraniš.

Izlaskom na izbore mladi treba da pokažu odgovornost prema svojoj budućnosti. Takođe, koristeći svoje biračko pravo kroz adekvatnu i punu participaciju u izbornom procesu mladi, ali i svi ostali građani i građanke, daju doprinos izgradnji demokratskog i stabilnog društva u Republici Srbiji, kažu u Forumu 10.

Podeli