Categories: Sport

Božović: Polufinale sa Crvenom zvezdom bez favorita

Odbojkaš Novog Pazara Marko Božović rekao je danas da su u tom superligašu uoči četvrtfinala plej-ofa protiv Niša bili svesni nepovoljne tradicije i činjenice da se radi o najtežem rivalu iz donjeg dela tabele, ali da su strpljivom i koncentrisanom igrom uspeli da se plasiraju u polufinale.

“Pogotovo je bio težak prvi meč na našem terenu, trebalo se vratiti na zemlju posle osvojenog Kupa Srbije i dati sve od sebe. Mnogi od nas nisu bili svesni da imamo utakmicu, euforija je i dalje vladala. Prvi set smo izgubili, ali su posle stvari došle na svoje mesto. Pokazali smo šta znamo i drago mi je da smo sa 2:0 prošli dalje”, rekao je Božović.

Novi Pazar će u polufinalnoj seriji na tri pobede odmeriti snage sa Crvenom zvezdom, koja je u četvrtfinalu eliminisala Radnički iz Kragujevca sa 2:0.

“Biće izuzetno teško. Šanse su nam podjednake, iako ove sezone protiv crveno-belih vodimo sa 2:1. U seriji na tri pobede poraz na domaćem terenu ne mora ništa da znači, kao ni dva trijumfa. Potrebni su strpljenje i hladna glava, a onda će sve doći na svoje”, naveo je Božović.

U drugom polufinalu doigravanja sastaće se novosadska Vojvodina i pobednik “majstorice” između Ribnica i Jedinstva iz Stare Pazove, koja je na programu 23. marta u Kraljevu.

“Mislim da će u Kraljevu biti neizvesno, očekujem meč u pet setova. Jedinstvo igra fenomenalno, dok Ribnica polako diže formu. Ko god da prođe, Vojvodini neće biti lako”, ocenio je Božović.

Prva utakmica između Novog Pazara i Crvene zvezde igraće se u nedelju, 26. marta od 18.00 u dvorani Pendik, gde će se tri dana kasnije održati i drugi meč. Treći duel zakazan je za 1. april u Beogradu, dok su 4. i 7. april termini za eventualni četvrti i peti susret u Beogradu, odnosno Novom Pazaru.

M. Minić

Podeli

Miljan Minić

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

12 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

19 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

19 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

19 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

19 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

19 hours ago