Društvo

Počinje kampanja “Ja ću glasati. A ti?”

Akademska inicijativa “Forum 10” povodom predstojećih predsjedničkih izbora u Republici Srbiji koji će se održati 2. aprila, a do isteka rokova predviđenih za trajanje izborne kampanje sprovodi aktivnosti pod nazivom “Ja ću glasati. A ti?”. Cilj je da se što više građana i građanki, najprije mladih podstakne da iskoriste svoje biračko pravo.

Kampanja “Ja ću glasati. A ti?” biće usmjerena prije svega na mlade, ali i na sve ostale građane Sandžaka. Kampanja podrazumijeva niz povezanih aktivnosti kao što su debate, javni razgovori i internet aktivnosti sa ciljem promocije i podsticanja mladih da aktivno učestvuju u izbornom procesu i iskoriste svoje biračko pravo na predstojećim predsjedničkim izborima.

Akademska inicijativa “Forum 10” kampanju pokreće sa namjerom da podsjeti na to da u sredinama u kojima najveći dio ukupne populacije čine mladi kao što je to slučaj u sandžačkim opštinama, od najvećeg je značaja da mladi ljudi izlaskom na izbore pokažu odgovornost prema svojoj budućnosti. Takođe, koristeći svoje biračko pravo kroz adekvatnu i punu participaciju u izbornom procesu mladi, ali i svi ostali građani i građanke, daju doprinos izgradnji demokratskog i stabilnog društva u Republici Srbiji.

A.Ni.

Podeli