DruštvoKultura

Počeo Festival stvaralaštva mladih

Nastupom đaka osnovne škole „Halifa bin Zajed An-Nahjan” počeo je Festival stvaralaštva mladih u Novom Pazaru. Ovo je deseto jubilarno održavanje ove manifestacije, za koju se očekuje da će po organizaciji i masovnosti biti najbolja do sada. Novina od ove godine jeste da se u jednom danu predstavljaju dvije škole, a najbolje učesnike očekuju vrijedne nagrade.

U okviru 28 programskih večeri djeca će se takmičiti u osam kategorija, tako da su i učenici nove škole na Dohoviću umjeće pokazali u recitovanju, besjedi, glumi, zatim u različitim plesovima, solo nastupima, ali i u horskom pjevanju koje od ove jedna od kategorija koje se ocjenjuju.

Direktor Kulturnog centra, Husein Memić, rekao je da najbolje učesnike očekuju vrijedne nagrade i mini-putovanje, koje će biti dodatni motiv da svaka škola da najbolje od sebe.
“Oko šesdeset učenika će biti na nekoj vikend turi, najvjerovatnije u Vrnjačkoj Banji. Svi oni koji se u pojedinačnoj konkurenciji budu dokazali biće nagrađeni. Gledaćemo da to budu učenici iz svih škola. Takođe, za dvije škole, osnovnu i srednju koje budu bile prve, obezbjedili smo uz podršku programa PROGRES, laptop, projektor, video-bim, ali i neke druge nagrade koje ćemo takođe dati takmičarima”, rekao je Memić.
Nakon škole „Halifa bin Zajed An-Nahjan” nastupaju učenici osnovne škole “Meša Selimović”, a već drugog dana ovog festivala za mlade predstavljaju se učenici osnovne škole “Avdo Međedović” i “Vuk Karadžić”.

Podeli