DruštvoPolitika

Vučić: Auto-put do Sarajeva u interesu Bošnjaka i Srba

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je na otvaranju atletskog stadiona na Hadžetu da se pored izgradnje auto-puta preko Pešterske visoravni planira i izgradnja auto-puta koji bi spojio Srbiju i BiH, odnosno auto-put do Sarajeva preko Požege i Užica i dodao da bi se tako spojili i Bošnjaci iz Novog Pazara sa Sarajevom i Srbi iz Hercegovine sa Beogradom.

„Krenuo sam da razgovaran sa ljudima u Sarajevu i Banja Luci. Hoćemo da uzmemo Evropljanima još novca za nešto što nam je neophodno.  Hoćemo da pravimo auto-put Požega-Užice-Kotroman-Višegrad-Sarajevo. Spojili bismo Srbe i Bošnjake svuda.  Bošnjake iz Sarajeva i Novog Pazara, kao i Srbe iz Višegrada, Beogra i Banja Luke. Spajanje ljudi je nabolje kada zajedno radimo”, rekao je premijer.

Podsjetimo, potpredsjednik Vlade Republike Srbije, ministar Rasim Ljajić tokom boravka u Republici Turskoj u februaru ove godine najavio je da će Vlada Turske i njen predsjednik Binali Jildirim sa kojim je Ljajić razgovarao,  podržati sve razvojne i infrastrukturne projekte koji su u interesu dvije zemlje, istakavši na prvom mjestu izgradnju autoputa Beograd-Sarajevo, koju će zajednički realizovati Srbija, Turska i Bosna i Hercegovina.

A.Ni.

Foto: Helistudio

Podeli