Categories: Društvo

Otvoren atletski stadion u Novom Pazaru

U novopazarskom naselju Hadžet svečano je otvoren atletski stadion. Pred više hiljada posetilaca stadion su otvorili predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, potpredsednik i ministar Rasim Ljajić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, gradonačelnik NOvog Pazara Nihat Biševac kao i brojne ličnosti iz političkog i javnog života Novog Pazara i Srbije. Otvaranju su prisustvovali i predsatvnici Atletskog saveza Srbije, kao i najbolji novopazrski atletičari Amela Terzić, Elzan Bibić, Asmir Kolašinac, Teodora Simović i mnogi drugi.

Otvarajući atletski stadion u Novom Pazaru, premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će do kraja marta stići još 80 miliona dinara za završetak teretana za sportiste kao i izgradnju prostorije za zagrevanje bacača kugle.

„Ovde će dolaziti da treniraju reprezentativci Srbije, ali i reprezentativci  iz drugih zemalja jer su uslovi koji ovde postoji daleko nabolji u širokom krugu zemalja oko nas. Srećan sam što će vaši atletičati moći da se bave atletikom. Ugledajte se na Amelu i Asmira, želim da budete šampioni u svemu što radite“ – rekao je Vučić.

Predsednik Vlade srbije rekao je i da će nakon završetka dela auto-puta Beograd Čačak početi izgradnja deonice preko Pešteri do Boljara dužine 107 kilometara.

„Ova deonica će biti značajna za Novi Pazar, Sjenicu ali i Ivanjicu i Arilje. Ovde je najmanje fabrika otovreno i ovi delovi Srbije su bili nekako zapostavljeni. Izgradnjom ovih putnih pravaca živnuće ovaj deo, siguran sam“ – rekao je Vučić i najavio izgradnju još jedne značajne putne deonice za ovaj kraj zemlje.

„Krenuo sam da razgovaran sa ljudima u Sarajevu i Banja Luci. Hoćemo da uzmemo Evropljanima još novca za nešto što nam je neophodno.  Hoćemo da pravimo auto put Požega-Užice-Kotroman-Višegrad-Sarajevo. Spojili bismo Srbe i Bošnjake svuda.  Bošnjake iz Sarajeva i Novog Pazara, kao i Srbe iz Višegrada, Beogra i Banja Luke. Spajanje ljudi je naboljekada zajedno radimo.  Dosta je ratova i ubijanja, vreme je da se spajamo. “ – istakao je premijer.

On je napomenuo da je uvek  poštovao i cenio interese Bošnjaka.

„Naša politika je politika zajedništva i politika budućnosti, a to znači da ćemo da gradimo zajedno nove bolnice, puteva, škole, obdaništa. Čuo sam da će krajem marta Dijagnostički centar biti napunjen opremom vrednom tri miliona evra. Konačno će žene iz ovog kraja moći svu dijagnostiku da obave ovde, a da ne idu u Kraljevo, Kragujevac, Beograd“ – rekao je on.

Na pitanje kakvu podršku očekuje na predstojećim predsedničkim izborima iz Novog Pazara, Vučić je jednostavno odgovorio da „ne zna“.

POtpredsednik Vlade i minister Rasim Ljajić rekao je da je otvaranje stadiona ostvarenje sna svih u Novom pazaru.

“mali je broj onih koji su istinski verovali u ovaj stadion. Čak su neki i radili proitv nas i ovog sportskog objekta. Govorili su šta će nam stadion, zašto ne izgradimo fabriku ili nešto drugo. Ovaj prelepi stadion ostaje Novom Pazaru, Srbiji i ponosan sam što je baš ovde izgrađen” – rekao je Ljajić.

Atletski stadion u Novom Pazaru najmoderniji je na Balkanu. Osim straze za trkačke discipline sa osam staza, poseduje i ostala borilišta za tehničke discipline, za skakačke i bacačke. Ispod tribina koje mogu da prime 3.000 gledalaca nalaze se prostorije za masažu, za doping kontolu, zatim mini staza za zagrevanje sportista, duga 80 m, i jedna jama za zagrevanje skakača. Uz tribine uskoro će početi izgradnja hotela sa 4 zvezdice, sa 40 ležajeva, koji će biti namenjen uglavnom sportistima koji će se pruipremati na ovom sportskom objektu. Planirano je da do kraja 2018.godine atletski stadion bude u centru velikog Sportsko rekreativnog centra, koji će činiti i teren za fudbal sa veštačkom travom, igrališta za decu, zelene površine.

Izgradnja stadiona počela je pre tri godine, a veći deo investicije od ukupno 136 miliona dinara, 60 odsto, finansiralo je Ministarstvo omladine i sporta, a 40 odsto grad Novi Pazar, dok je izradu projekta platio Atletski savez Srbije.

Katarina Radović


Podeli

Katarina Radovic

Recent Posts

Do kraja dana toplo, moguća kiša i pljuskovi sa grmljavinom

Do kraja dana u Novom Pazaru toplo, do posle podne sa sunčanim intervalima, posle podne…

3 hours ago

Broj poginulih u izraelskim napadima na Pojas Gaze povećan na 35.386

Najmanje 35.386 Palestinaca je ubijeno u izraelskoj ofanzivi na Pojas Gaze od 7. oktobra prošle…

3 hours ago

Usik apsolutni svetski šampion u boksu

Bokser Oleksandr Usik iz Ukrajine je apsolutni svetski šampion u teškoj kategoriji. Usik je savladao…

4 hours ago

Izraelska vojska izvela napad na izbjeglički kamp u Gazi: Ubijeno 20 Palestinaca

Najmanje 20 Palestinaca je ubijeno, a desetine su povrijeđene u napadima izraelske vojske na stambenu…

4 hours ago

Preventivni pregledi do 17h: Merenje krvnog pritiska, EKG, krvna slika i ultrazvuk abdomena

Danas se u Domu zdravlja i Dijagnostičkom centru, do 17 sati obavljaju preventivni pregledi –…

4 hours ago

Železničar – Novi Pazar 3:1

Gol za Novi Pazar postigao je Mihajlo Petković u 45. minutu.

23 hours ago