DruštvoEkonomija

SEDA – Predstavljanje Programa „Start Up“

Regionalna razvojna agencija Sandžaka „SEDA“ organizovala je danas prezentaciju Programa podrške početnicima za započinjanje posla – „Start Up“ , koji realizuje Razvojna agencija Srbije u saradnji sa regionalnim agencijama. Mogu da konkurišu fizička lica ili privredni subjekti.

Cilj programa je da kroz podršku otvaranju novih mikro, malih i srednjih privrednih društava  i preduzetničkih radnji, kao i podsticanja otvaranja novih radnih mesta , omogući unapređenje i institucionalnu podršku njihovom poslovanju i razvoju. Paket podrške obuhvata realizaciju besplatnih obuka, dodelu bespovratnih sredstava i besplatnu  uslugu mentora  za odabrane korisnike.

Sredstva se dodeljuju u iznosu do milion dinara  što čini oko 70 odsto vrednosti opravdanih troškova projekta za proizvodne delatnosti i delatnosti prerade, odnosno 50 odsto za uslužne delatnosti. Odabrani korisnici imaju obavezu da obezbede sopstveno učešće od 30 odsto opravdanih troškova ako pokreću sopstvenu proizvodnju ili 50 odsto, ako se odluče za uslužne delatnosti.

Javni poziv u okviru Programa „Start Up“ otvoren je 60 dana od dana objavljivanja. Prijave za prvu fazu sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju se Regionalnoj razvojnoj agenciji Sandžaka „SEDA“.

Almir Šaćirović, menadžer Projekta

Podeli