Društvo

Tragovi zime na gradskim ulicama

Kada posle oštre zime sneg ode sa gradskih ulica saobraćaj se suočava sa svim posledicama. Udarne rupe i oštećena ostala saobraćajna infrastruktura prave probleme koje vozači teško opraštaju. Nije, međutim, moguće rešiti sve odjednom, kažu u Javnom preduzeću za uređenje građevinskog zemljišta.

Posle snega, mraza i soli na gradskim ulicama su ostale udarne rupe, oštećena saobraćajna signalizacija i usporivači brzine tzv „ležeći policajci“.  Za usporivače su krivi iz JKP „Čistoća“ jer su ih uklanjali zajedno sa snegom.

Vozači su nestrpljivi a temperature još uvek nisu za izvođenje građevinskih radova. Planirani su i novi usporivači brzine na novim lokacijama. Biće i onih od asfalta i betona jer su izdržljiviji. Za konačno rešavanje problema kolovoza raspisan je tender.

U JP za uređenje građevinskog zemljišta, kako sada zvanično glasi naziv nekadašnje Direkcije za uređenje grada, razmišljaju i o rešavanju problema udarnih rupa privremenim sredstvima do konačne sanacije. Biće to . kažu, nešto sasvim novo, jeftino i efikasno.Do tada poruka vozačima da oprezno voze jer oštećenja na kolovozu ima svuda. Ne zaboravimo, zima još uvek traje.

Podeli