Politika

Incko: Ljajić je jedan od najpopularnijih političara u Srbiji

Gostujući u emisiji Pressing na TV N1, visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, Valentin Incko, rekao je da predstavnici sva tri naroda u toj zemlji, svoje probleme treba da rešavaju dijalogom; da unapređuju saradnju sa zemljama regiona i da se trude da privuku strane investicije. Kao pozitivan primer Incko je naveo spoljnopolitički nastup delegacije, koju su činili Rasim Ljajić kao predstavnik Srbije i Mirko Šarović kao predstavnik BiH, a koja je rezultirala konkretnim infrastrukturnim projektima.

”Kad je bio Denis Zvizdić u Beogradu imao je jednu odličnu ekipu sa sobom. I vidite kako je to lepo u ovoj regiji, da Mirko Šarović zastupa Bosnu i Hercegovinu, a Bošnjak Rasim Ljajić je zastupao u tim pregovorima Srbiju. Rasim Ljajić, moj prijatelj, jedan je od najpopularnijih političara u Srbiji. Mislim da su oni dogovorili izgradnju šest mostova, preko Drine. Mostovi, simbolika i konkretno infrastruktura, to je ono što povezuje”, rekao je Incko. On je naglasio da takve prednosti treba više da se koriste.

”BiH je veća od Slovenije i Belgije zajedno, ali nedostaje joj samopouzdanje koje imaju te zemlje, da bi iskoristila potencijale koje ima, a to su ljudi – rekao je Incko. On je objasnio da je, živeći decenijama na prostorima bivše Jugoslavije, upoznao ljude zbog kojih je, kako je rekao, i zavoleo zemlje ovog regiona. Jedan od takvih je, kazao je Incko i Rasim Ljajić.

S.Lj.

Podeli