Categories: Vesti

Ljajić i Šarović u Saudijskoj Arabiji

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović sastali su se sa saudijskim princom Sultanom bin Salmanom bin Abdulazizom Al Saudom i resornim ministrima trgovine, poljoprivrede i građevinarstva te zemlje.

 

Ljajić i Šarović predvode delegaciju dve zemlje u dvodnevnoj zajedničkoj poseti Saudijskoj Arabiji, saopšteno je iz Ljajićevog kabineta.

Tokom sastanaka sa ministrom trgovine i investicija Mahidom bin Abdulahom Al Kasabijem formiran je zajednički trilateralni komitet koji se bavi kreiranjem i praćenjem aktivnosti vezanih za povećanje trgovinske razmene i realizaciju saudijskih investicija u Srbiju i Bosnu i Hercegovinu.

Takođe, na susretu sa ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i životne sredine Abdurahmanom Abdulom Mosenom Al Fadilom dogovoreno je održavanje zajedničkog sajma u Rijadu, na kome će biti predstavljeni poljoprivredni i prehrambeni proizvodi i potencijali Srbije i Bosne i Hercegovine.

Ministar građevinarstva i stanogradnje Madžed bin Abdulah Al Hogai pozvao je kompanije iz Srbije i Bosne i Hercegocine iz oblasti građevinarstva da učestvuju na tenderima u Saudijskoj Arabiji, budući da se očekuje izgradnja više od 1,5 miliona stambenih jedinica u toj zemlji u narednih sedam godina.

Osim toga, sa princom Sultanom bin Salmanom bin Abdulazizom Al Saudom, koji je i predsednik Državne komisije za turizam i kulturnu baštinu, usaglašena je poseta turoperatera iz Srbije i Bosne i Hercegovine za april ove godine, gde će biti predstavljena turistička ponuda dve zemlje za saudijsko tržište.

Blic

 

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Novi Pazar i dalje u KLS

Još jedno mesto Srbiji u ABA ligi sačuvalo je Pazarce u domaćoj eliti, iako su…

9 hours ago

Lekić čestitao Uskrs

Lekić čestitao Uskrs

16 hours ago

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

Vaskršnja čestitka zamenika gradonačelnika, Vladimira Marinkovića

16 hours ago

Biševac čestitao Uskrs

Biševac čestitao Uskrs

16 hours ago

Slab saobraćaj na putevima

Na autoputevima, prioritetnim i frekventim putnim pravcima jutros gotovo i da nema vozila a u…

17 hours ago

Danas promenljivo oblačno i toplije, temperatura do 27 stepeni

U Srbiji danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i toplije, samo je u brdsko-planinskim…

17 hours ago