Društvo

Računi za struju iznenadili i Novopazarce

Problem uvećanih decembarskih računa za struju nije zaobišao ni Novi Pazar. Nadležni kažu – kriv je ledeni talas. Ali, da li je baš tako?

Iako nadležni iz novopazarskog Odseka Elektroprivrede Srbije, u pisanom odgovoru za našu televiziju, navode da nisu utvrđene greške u ispostavljenim računima za decembar prošle godine, nije zanemarljiv broj građana koji se žale na nerealno uvećane račune za struju.  Oni ne poriču da je ledeni talas uzrok povećane potrošnje, ali kažu da u pojedinim računima ipak postoje nelogičnosti.

Veći temperaturni minus – veći račun. Tako kažu oni koji decembarskim računom nisu iznenađeni. Međutim, iako su računi tradicionalno veći u ovo doba godine, I u Novom Pazaru ima onih koji su se zapanjili kada su shvatili da treba da plate I dvostruko više nego inače.

‘’Na području Javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije, Odseka Novi Pazar, koji pokriva I opštinu Tutin, nisu utvrđene nedozvoljene radnje koje su mogle dovesti do grešaka u ispostavljenim računima, pa nije ni izražen povećan broj primedbi kupaca na račune za utrošenu električnu energiju u decembru 2016.godine’’, navode nadležni u pisanom odgovoru za našu televiziju. ‘’Sve zahteve I prigovore – dodaje se u dopisu – kupci mogu podneti na šalterima za brigu o korisnicima u zgradi EPS-a svakog radnog dana u periodu od 7 do 15 časova. Opravdani zahtevi I osnovani prigovori – obećavaju – biće razmotreni odmah I rešeni u najkraćem mogućem roku.’’

Podsećamo, pitanjem spornih decembarskih računa za struju ovih dana bavi se I državni vrh. Premijer Aleksandar Vučić I direktor EPS-a Milorad Grčić najavljuju smene odgovornih za greške u očitavanju računa.

S. Lj.

Podeli