Društvo

Unija poljiprivrednika o tržištu za maline

U Međuopštinskoj uniji poljoprivrednih udruženja Novi Pazar danas je održan sastanak sa predstavnicima proizvođača maline sa ciljem organizovanja dogovora o zajedničkom nastupu na tržištu sa ovogodišnjim rodom. Naime, malinari u Novopazarskom kraju ove godine očekuju prve plodove ulaganja u proizvodnju ovog voća.

 

Posle široke akcije popularisanja sadnje maline u Novopazarskom kraju se očekuju i prvi plodovi ovog rada, kako poljoprivrednika tako i Poljoprivredne savetodavne službe. Sadnja i proizvodnja maline je samo deo onoga što poljoprivrednici uče u ovom poslu. Plasman maline je drugi deo priče.

„Mi već imamo na našem području ( Novi Pazar, Sjenica ,Tutin ) maline koja rađa a ove godine očekujemo i prvi rod od maline iz turske donacije. Međuopštinska unija poljoprivrednih udruženja poziva sve poljoprivrednike, koji imaju zasade maline, da se jave kako bi smo organizovali jedan zajednički sastanak  sa temom izlaska na zajedničko tržište“ kaže Ismet Sajtarić, predsednik Unije.

Očekuje seda prvi pozitivni rezultati u proizvodnji maline i rešavanje njenog plasmana podstakne još veći broj poljoprivrednika na uzgajanje ovog voća.

 

Podeli