Društvo

Bezbednost tokom praznika

Danas je u Gradskoj upravi održan sastanak gradonačelnika i njegovih saradnika sa direktorima javnih preduzeća i državnih službi sa ciljem podizanja nivoa spremnosti za pružanje usluga tokom predstojećih praznika. Konstatovano je da su sva preduzeća i institucije spremne i da će biti na raspolaganju građanima.

 

U Novom Pazaru je već primetno predpazničko raspoloženje ali i priliv gostiju i naših građana koji rade u inostranstvu. To se najbolje vidi u saobraćaju, a narednih dana će opteretiti i ostale gradske službe. Zato je danas gradonačelnik Nihat Biševac inicirao sastanak sa direktorima svih javnih preduzeća i državnih službi radi dogovora o povećanom angažovanju tokom praznika.

„Interes je grada Novog Pazara da svi građani u ovim prazničnim danima dobiju kvalitetne usluge kada je u pitanju vodosnabdevanje, grejanje i druge usluge. Mislim na sve ono što će nam omogućiti da svi osetimo prazničnu atmosferu“, kaže Hajrudin Hajrović, predsednik Saveta za bezbednost grada Novog Pazara.

Kada je saobraćaj u pitanju tu pomoći nema, kaže Hajrović. Rešenje je u povećanoj samodisciplini kroz poštovanje saobraćajnih propisa.

Opšta bezbednost za sve koji Novu godinu budu dočekivali na javnim mestima ni jednog trentka neće biti ugrožena. Današnji sastanak  treba da pokaže brigu gradskih vlasti za sve građane, za sve njihove potrebe tokom prazničnih dana, uz napomenu da i oni treba da doprinesu da atmosfera ostane na željenom nivou. 

D.J.

Podeli