Sport

Memić u Upravnom odboru RSCS

Član Upravnog odbora Rukometnog kluba Novi Pazar Husein Memić, koji je izabran za novog člana Upravnog odbora Rukometnog saveza centralne Srbije (UO RSCS), rekao je da veruje da će novo rukovodstvo regionalnog saveza doprineti napretku tog sporta.

 

“Rezultati moraju biti ispraćeni i odgovarajućim pozicijama u savezu, pošto kolektiv ne može da funkcioniše ako se o njemu ne brine sa više instance. Novi Pazar nikada ranije nije imao predstavnika u UO RSCS, a mi ćemo brinuti o našem klubu, ali i o ostalima u regionu”, rekao je Memić.

Na sednici UO RSCS u Vrnjačkoj Banji za novog predsednika tog saveza izabran je Dejan Stanojević, dok je Novopazarac Samir Župljanin imenovan za člana komisije koja će se baviti razvojem rukometnog sporta.

“Smenjeno je kompletno staro rukovodstvo, a cilj je da novi ljudi, pošteni i odgovorni, ubrizgaju ‘svežu krv’. Predsednik Stanojević je direktor Merkura iz Vrnjačke Banje, višestruko nagrađivan kao menadžer”, naveo je Memić.

On je otkrio da su već na prvom radnom sastanku definisani najvažniji ciljevi RSCS.

“Najvažnije smo telo Rukometnog saveza Srbije, dajemo više od 50 odsto delegata. Prioritet je bolji odnos prema klubovima, koji su u teškoj situaciji. Na primer, neprirodno je da za utakmicu u Novom Pazaru budu delegirane sudije koje treba da pređu 800 kilometara”, naglasio je Memić.

“Mi iz jugozapadnog dela smo finasijski inferiorni i imamo veće probleme od klubova koji su ‘bliži kasi’. Oni su, na taj način, privilegovani, a mi ćemo se boriti da po tom pitanju ubuduće budemo izjednačeni”, dodao je on.

Memić je najavio da će jedan od prioriteta biti i razvoj rukometa među školskom populacijom i omladinom.

“Verujem da ćemo u Pazaru intenzivno raditi na tome, počev od najnižih kategorija do superligaškog ranga. Nadam se da ćemo deo elitnog karavana biti za godinu ili dve”, rekao je Husein Memić.

M. Minić

Podeli