Sport

Uspešna sezona za novopazarski biciklizam

Biciklistički treneri iz Novog Pazara Bajram Kolašinac i Hazbija Hukić izrazili su zadovoljstvo postignutim rezultatima tokom ove sezone, koja je završena u Beogradu dodelom priznanja najboljim pojedincima i ekipama u takmičenjima bodovanim za Kup Srbije.

 

Trnava, koju predvodi Bajram Kolašinac, u Kupu Srbije u planinskom biciklizmu (MTB Kup Srbije) osvojila je dva prva i drugo mesto, kojima je pridodala treće i četvrto mesto na drumu.

Admir Kolašinac i Nermin Ćatović bili su najbolji kod kadeta, odnosno mlađih kadeta u MTB Kupu Srbije, a ekipi kadeta pripalo je drugo mesto. Ćatović je zauzeo treću poziciju na drumu, dok je Kolašinac bio četvrti.

“Napravili smo izvanredne rezultate. Osvojili smo 38 medalja, od toga devet na državnim prvenstvima. Sjajan rezultat ostvario je Admir Kolašinac na Trci mira u gradu Jevičko, u Češkoj, gde je bio 61. ukupno i 14. u svom uzrastu”, rekao je Bajram Kolašinac.

“U MTB Kupu Srbije, Admir i Nermin ubedljivo su slavili, dok na drumu nismo učestvovali u svim trkama i to nas je koštalo boljih plasmana. Očekujem da njih dvojica sledeće godine budu najbolji u svojim kategorijama i da potvrde reprezentativni status”, dodao je on.

Biciklistima Novog Pazara pripalo je pet pehara u MTB Kupu Srbije, a tim Hazbije Hukića imao je dva prva i tri druga mesta.

“Kod kadeta smo ekipno najbolji, dok je Samed Ibrahimović pojedinačno drugi, a Bekir Dupljak četvrti. Poletarac Mervan Hanuša bio je drugi, kao i ekipa u kojo su još pojedinačno sedmoplasirani Tahir Zoronjić i poziciju slabiji Faruk Bronja”, naveo je Hukić.

“Mlađi kadeti Anes Zukorlić, Fuad Bronja i Emir Ahmetović zauzeli su ekipno četvrto mesto, od podijuma ih je delilo samo nekoliko bodova. Ipak, mladi su i očekujem da budu bolji sledeće godine”, dodao je on.

Hazbija Hukić osvojio je pobednički trofej u MTB Kupu Srbije u klasi Hobi fan.

M. Minić

Podeli