Vesti

Blic: Zukorlić šef divljeg gradilišta

Narodni poslanik Muamer Zukorlić i dalje tvrdi da nema nikakve veze sa divljom gradnjom u centru Novog Pazara iako je uslikan kako nadgleda radove kao kakav šef gradilišta.

 

Zukorlić se toliko uživeo u kršenje zakona da je u medijima otvoreno priznao da ne postoji građevinska dozvola za radove na zgradi bivše robne kuće „Grmija“, a uz to je naglasio i da objekat neće biti srušen. Jedino što je u svojim odgovorima i intervjuima odlučno negirao je da ima bilo kakve veze sa Islamskom zajednicom i divljom gradnjom. To je ponovio i u razgovoru za „Alo“.

– Ja sam narodni poslanik, nisam ja Islamska zajednica. Ne gradim ja zgradu o kojoj se danima priča, ali očigledno to nikako nikom da dopre do mozga – rekao je, između ostalog, Zukorlić.

Dok to nekome ne dođe do glave, redakcija „Blica“je stigla do fotografija koje negiraju tvrdnju bivšeg muftije. Ruku na srce, na slici se vidi da lider Bošnjačke demokratske zajednice zaista ne gradi zgradu već „samo“nadgleda divlje radove.

Građevinska inspekcija u Novom Pazaru već dva meseca bezuspešno pokušava da zatvori to gradilište i poruši nelegalni objekat pošto lokalna policija zajedno sa MUP-om sve vreme ćuti i dozvoljava kršenje zakona. Zbog čega je to tako otkriva i sam Zukorlić u intervjuu u „Kažiprstu“na B92.

– Poručujem Vladi da bude pametna kao što je bila do sada. Da ne bude glupa kao što je bila Tadićeva, da šalje žandarmeriju i imamo razbijene glave građana i policajaca – rekao je Zukorlić.

Postavlja se pitanje kakva je uloga gradske vlasti u Novom Pazaru.

– Uradili smo sve što je u našoj moći, ali su zatajili republički organi i vlast. Islamska zajednica, koja je zatočenik Bošnjačke demokratske zajednice već treći put uzurpira gradsko zemljište – ističe Nihat Biševac, gradonačelnik Novog Pazara. On dodaje da je gradilište rizično za prolaznike.

Islamska zajednica, kako kaže, nikada nije podnela zahtev za građevinsku dozvolu. – Nije tačno da gradska uprava ima nešto lično protiv Zukorlića. Kad je gradio kuću, podneo je zahtev i dobio dozvolu. Islamska zajednica je samo jednom 2014. podnela nepotpun zahtev za legalizaciju divljih objekata i kad smo im tražili da dopune dokumentaciju, nikada nisu odgovorili – naglašava Biševac.

Ministarstvo građevine je potvrdilo da su radovi na objektu u centru nelegalni i da je jedina njihova sudbina rušenje. Zukorlić je spornu zgradu oteo pre 10 godina, o čemu se izjasnio i Vrhovni sud 2010. nalažući da se ona vrati vlasniku – preduzeću „Uniprom“. Međutim, to nikada nije realizovano…

Izvor: Blic

Podeli