Sport

Mehmedović: Hteli smo da napustimo takmičenje

Predsednik Fudbalskog kluba Novi Pazar Kemal Mehmedović rekao je da je zbog sudijskih nepravdi i odnosa rukovodstva Radnika razmišljao o povlačenju ekipe sa stadiona u Surdulici i zatražio reakciju čelnika Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

 

“Zatečeni smo suđenjem i prijemom, ne znam da li se to dešava jer je u pitanju Novi Pazar. Posle isključenja Envera Alivodića bio sam u dilemi da li nastaviti takmičenje, ali me je od odustajanja odvratila želja za borbom i jedinstvo igrača i stručnog štaba. Zahtevamo da se sudija (Bojan Nikolić) i njegovi pomoćnici diskvalifikuju. Čak je većina navijača Radnika bojkotovala njihovo suđenje”, rekao je Mehmedović.

Novi Pazar je poražen od Radnika u Surdulica sa 1:3 u utakmici 12. kola Super lige Srbije, iako su u 22. minutu gosti poveli golom Alivodića. Taj fudbaler isključen je u narednih pet minuta zbog dve javne opomene, a Pazarci su kažnjeni sa još sedam žutih kartona.

“Verujemo čelnicima FSS, a posebno je za pohvalu odnos koji prema nama ima predsednik Slaviša Kokeza. Nadam se da još ima časnih i poštenih ljudu i da će rešiti problem delegiranja sudija. Stvari koje su delioci pravde radili u Surdulici, a koje su ugrozile naš klub, ne smeju da se ponove. Sve loše što se dešava u našem fudbalu pripisuje se nama, za dobre stvari zaslužni su drugi i to je vid diskriminacije”, ocenio je Mehmedović.

On je pojasnio da je doneo odluku o napuštanju lože stadiona u Surdulici jer nije želeo da Novopazarci budu ponižavani od strane domaćina.

Predsednik Pazaraca naglasio je da ne razume toliku mržnju i nezadovoljstvo domaćina, čak i u momentu dok su imali rezultatsku prednost.

“Bilo je tu i roditelja naših igrača, kojima je prišao predsednik Radnika (Stanislav Tončev) i rekao da treba da budu srećni što su uopšte u loži. Da ne bi došlo do nemilih scena, prebacili smo se na tribine. Ljudi iz ovih krajeva su čestiti, nisu kriminalcii i ne dozvoljavaju da ih bilo ko vređa”, naveo je Mehmedović.

“Dok sam na čelu Pazara, uvek ćemo pružiti ruku pravim prijateljima. Biće sve pošteno i transparentno, pošto nam je obraz najbitniji. Svi su dobrodošli, ali se sa nama ne može trgovati. Ko je bolji, pružićemo mu ruku”, dodao je on.

Trener Novog Pazara Zoran Govedarica izrazio je očekivanje da će situaciju iz Surdulice FSS rešiti na najbolji način.

“Hvala igračima, dok su postojali uslovi delovali smo taktički zrelo i fizički besprekorno. U prvih pola sata imali smo šansu Nikole Dimitrijevića, gol Alivodića i čistu situaciju (nedosuđen penal), koja je trebala da bude drugačije sankcionisana. To je proizvelo sva ostala dešavanja. Verujem da će FSS doneti najbolju odluku”, kazao je Govedarica.

Ovaj mladi stručnjak dao je podršku isključenom Alivodiću, istakavši da se radi o odličnom igraču, čoveku, velikom sportisti i profesionalcu.

“Naš kapiten je isti kao što je bio i kakav će uvek i biti. Nije se promenio, to nije njegov stil. Ja sam iz Novog Sada i znam kakav je utisak tamo ostavio. Zahvalan sam navijačima, koji su nas podržali posle povratka iz Surdulice, kao i ljudima iz uprave. Omogućili su nam da budemo to što jesmo”, zaključio je Zoran Govedarica.

M. Minić

Podeli