Društvo

Posebna stipednija za novopazarsku gimnazijalku

Fondacija “Evro” dodelila je posebnu stipendiju u iznosu od 100.000 dinara učenici četvrte godine Gimnazije u Novom Pazaru, Emiliji Đokanović, za dobar uspeh u školi i ostvarene rezultate u vannastavnim aktivnostima. Ona je do sada postigla zapažene rezultate na različitim međunarodnim takmičenjima iz georgrafije i samim tim postala jedan je od šest srednjoškolaca u Srbiji koji su dobili ovu vrstu stipendiranja.

Brojne nagrade na republičkim takmičenjima, srebro na Balkanskoj geografskoj olimpijadi i četvro mjesto na Svetskoj geografskoj olimpijadi, sve su presudna priznanja da novopazarska učenica, Emilija Đokanović, bude jedan od šest srednjoškolaca koje stipednira fondacija “Ervo.” Ona je odličan učenika sa prosjekom 5.0, ali ističe da konkurencija učenika sa istim prosjekom bila veoma velika.

 “Jako sam srećna. Konkurisala sam i prethodnih godina ali sam tek ove godine dobila stipendiju. Presudan je bio moj uspjeh na takmičenjima. Nemam još uvijek plan kako ću potrošiti novac. Planiram da pohađam seminare, dio novca ću potrošiti na studije a jedan dio mozda i na neko putovanje,” kaže Đokanovićeva.

Na konkurs se prijavilo 35 kandidata, a osim Emilije stipendije su dobili i Milica Božanić iz Šapca, Nikola Bogdanović iz Paraćina, Jana Nikolić iz Beograda, Jelena Grbović iz Čačaka i Darinka Drobac iz Kosjerića.

 

A.Š

Podeli