Vesti

Nokić: Projekat auto-puta treba iskoristiti da se pokrenu svi segmenti privrede u Rožajama

”Projekat auto-puta koji je proglašen poslom vijeka treba iskoristiti da se pokrenu svi segmenti privred”, rekao je na pres konferenciji predsjednik opštinskog odbora Bošnjačke stranke u rožajama, Amer Nokić. On je ukazao na važnost ovog projekta za buduća ulaganja Rožaje i najavio buduća ulaganja u komunalnu infrastrukturu.

”Prvi put zahvaljujući auto-putu imamo 60% svih investicija, opredijeljenih za sjeverni region, a zalaganje Bošnjačke stranke biće veća ulaganja u saobraćajnu I komunalnu infrastrukturu, ali i u turizam i energetiku,” rekao je Nokić.

Na konferenciji su predstavnici ove stranke ponudili i svoj program unapređenja kulture. Prvi kandidat za poslanika na izbornoj listi Bošnjačke stranke, Ervin Ibrahimović, rekao je da će se njegova stranaka posbeno zalagati da se budžetska izdvajanja usmere na očuvanje kulture i unapređenje rada kulturnih institucija.

“Zalagaćemo se da što više kulturnih objekata bude pod zaštitom države I na taj način ih zaštitit od devastacije, naročito kada je riječ o džamijama I mostovima”, rekao je Ibrahimović i dodao da će se Bošnjačaka stranka baviti i očuvanjem sevdalinke i usmjene književnosti Bošnjaka.

A.Š

Podeli