Categories: Društvo

Dečija nedelja u znaku inkluzije


Notice: Undefined property: stdClass::$inContentPlacementMethod in /home/rtvnp/public_html/wp-content/plugins/accelerated-mobile-pages/templates/features.php on line 9996

Notice: Undefined property: stdClass::$afterParagraphNumbers in /home/rtvnp/public_html/wp-content/plugins/accelerated-mobile-pages/templates/features.php on line 10004

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/rtvnp/public_html/wp-content/plugins/accelerated-mobile-pages/templates/features.php on line 10004

Notice: Undefined property: stdClass::$stickyCustomHTMLAd in /home/rtvnp/public_html/wp-content/plugins/accelerated-mobile-pages/templates/features.php on line 10009

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/rtvnp/public_html/wp-content/plugins/accelerated-mobile-pages/templates/features.php on line 10009

Četvrti dan Dečije nedelje, moglo bi se reći, protekao je u znaku inkluzije. U prostorijama Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama, organizovana je igraonica za članove udruženja, ali i mnogobrojne njihove drugare iz osnovnih škola koji su došli da se sa njima igraju druže i zabave.

 

Zajedničkim plesom članovi udruženja krunisali su današnje druženje sa svojim drugarima iz osnovnih škola i vrtića, ali i odraslim gostima iz Uprave grada i organizacije Prijatelji dece. Domaćini su i ovaj put istakli da je biblioteka igračaka ovog udruženja otvorena za svu decu grada.

Da inkluzivni programi za osnovce ne predstavljaju nikakvu novinu potvrđuje veliko interesovanje đaka za današnju igraonicu. Sekretarka organizacije Prijatelji dece Olga Boričić ističe da nije bilo lako odlučiti koga izabrati za posetu igraonici, jer se javljao veliki broj dece.

Direktor Gradske biblioteke Elijas Rebronja je rekao da je i ova, kao i druge brojne aktivnosti tokom Dečije nedelje, potvrda da u gradu mladih dečija prava moraju biti iznad svega, te da će se oni zalagati da dečija nedelja bude svaka nedelja u godini.

Prijatelji dece i predstavnici Uprave grada su se ovom prilikom uverili u sve sve raspoložive kapacitete ovog objekta koji, uz stručno i ljubazno osoblje, korisnicima pruža adekvatne uslove za boravak i razvoj.  

Predstavnici Uprave grada I organizacije Prijatelji dece, u okviru Dečije nedelje posetili su danas I korisnike na trajnom smeštaju u Novopazarskoj banji. Njihov gest pažnje I simbolični slatki pokloni, štićenicima na trajnom smeštaju ali I onima koji trenutno tamo borave, mnogo znače. Jer, osećanje da ste sastavni deo integrisane lokalne zajednice, poneka lepa reč I druženje, za korisnike ove ustanove, više su od poklona.

I objekti Predškolske ustanove Mladost u Novom Pazaru različitim dodatnim aktivnostima obeležavaju Dečiju nedelju. U vrtićima Mladost i Dečija radost zabeležili smo danas dve različite pozorišne predstave; u prvoj su glumci bili predškolci, a u drugoj su vaspitači glumili za predškolce.

Deca celodnevne pripremne grupe vrtića Mladost sa svojim vaspitačicama pripremila su, I povodom Dečije nedelje za svoje drugare izvela dramski komad Čudna voćka. Dodatno intenzivnije kreativne aktivnosti u prvoj nedelji oktobra u ovom vrtiću su višegodišnja praksa.

U objektu Dečija radost vaspitači su izveli interaktivnu predstavu edukativnog karaktera. ‘’Papučica maca’’ je komad koji svakako treba videti I doživeti. Osmeh na licima mališana, kroz koji se ogleda samo njima svojstvena iskrena radost, ovim kreativnim vaspitačima dovoljna su satisfakcija za sav uloženi trud I entuzijazam.

S. Ljajić

Podeli

rtvnp

Recent Posts

U Sjenici do 10h glasalo oko 6% upisanih birača

Prema podacima Opštinske izborne komisije, svoje glasačko pravo u Sjenici je do 10 sati iskoristilo…

3 mins ago

Do 10h u Tutinu glasalo 4,74% upisanih birača

Prema podacima Opštinske izborne komisije, u Tutinu je do 10 časova glasalo 4, 74% upisanih…

22 mins ago

U Tutinu i Sjenici više od 60.000 birača

Na današnjim lokalnim izborima pravo glasa imaće 33.030 stanovnika Tutina, oni će moći da glasaju…

34 mins ago

Lokalni izbori u 89 gradova i opština

Danas se bira vlast u 89 gradova i opština. Birališta su otvorena od sedam do…

46 mins ago

Teška saobraćajna nesreća kod Rožaja, četiri osobe povređene

Na magistralnom putu Rožaje – Novi Pazar u blizini graničnog prelaza Dračenovac došlo je do…

18 hours ago

Mup: Od 15. juna nova pravila za vozače električnih trotineta

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je nova pravila za vozače električnih trotineta koja stupaju na snagu…

20 hours ago