Categories: Društvo

Priboj: Rekonstrukcija škole u dečije odmaralište

Predstavnici lokalne samouprave Priboj su u saradnju sa Železničko-planinarskim društvom Ljeskovac obišli staru školu u selu Bučiju u sklopu aktivnosti na planiranju projekta revitalizacije ovog zapuštenog objekta i dela opštine na granici sa Crnom Gorom. Izuzetne pogodnosti koje nudi netaknuta priroda u krugu od 10 kilometara od ovog lokaliteta, kompatibilna su prednost koju opština Priboj želi da iskoristi za rekonstrukciju starog zdanja u dečje odmaralište za rekreativnu nastavu i omladinsko- sportski turizam.

 

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović i član Opštinskog veća zadužen za turizam Miralem Gogalić, obišli su staru školu u Bučiju, koja je 12 godina od izlaska poslednje generacije đaka,prilično podlegla zubu vremena. Stepen oštećenja i predračune za sanaciju ovog čuvenog zdanja, izvršili su stručni sardnici na licu mesta, a pribojski planinari su detaljno upoznali rukovodstvo opštine sa svojim aktivnostima na ovom terenu , prirodnim lepotam i neograničenoim potencijalima za razvoj svih vidova turističke ponude koje nudi ovaj kraj na granici sa Crnom Gorom. Prezentovane su prednosti postojećegobjekta, GPSdigitalizovanih mapa planinarskih staza, kanjona Sućeske i najkvalitetnije prirodne stene za slobodno penjanje na Balkanu, nadmorska visina na kojoj se smenjuju zimzelena i četinarska šuma, vazdušno klimatske pogodnosti što sve zajedno čini samo deo resursa i prednosti koje bi planiranom izgradnjom Omladinsko dečjeg odmarališta u Bučju dali zamajac razvoju turizma u ovom delu tromeđe.

Čelnici opštine Priboj na startu ovog kapitalnog projekta, računaju i napomoć kroz dodatna sredstva koja će se ostvariti preko projektnog sufinasiranja u programima evropskih fondova iprojekata kod Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija sa kojim je u proteklih nekoliko godina ostvarena odlična saradnja, pomoću koje je značajno podignut nivo turističke ponude Priboja.

Goran Reković

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Železničar – Novi Pazar 3:1

Gol za Novi Pazar postigao je Mihajlo Petković u 45. minutu.

15 hours ago

Da li srebro može skinuti zlato sa trona? Cena ovog plemenitog metala najveća u poslednjih 10 godina – i nastavlja rasti

Trend rasta cene zlata na svetskim berzama prati i trend rasta cene srebra. Cena zlata…

20 hours ago

Zaključen birački spisak za predstojeće izbore

Jedinstveni birački spisak za predstojeće lokalne izbore zakazane za 2. jun 2024. godine zaključen je…

21 hours ago

Katarski ministar dobitnik priznanja “Husein paša Boljanić”

Drugog dana zvanične posjete Islamskoj zajednici u Crnoj Gori, katarski ministar za vakufe i islamska…

21 hours ago

STOMAČNI VIRUS HARA SRBIJOM Ovo su simptomi, faze i savet lekara za oporavak: “Za ovom hranim svi posegnu, ali baš to TREBA IZBEGAVATI”

Osećaj netrpeljivosti u stomaku praćeno povraćanjem, mučninom, malaksalošću, a mogućom i temperaturom tegobe su na…

21 hours ago

Pred nama topao i sunčan dan do 28°C: Sutra nova promena vremena

Prvog dana vikenda očekuje nas sunčano i suvo vreme, a najviša temperatura iznosiće 28 stepeni.…

22 hours ago