Categories: Vesti

SDP: Krivična zbog nepravilne raspodele novca poplavljenima

Nakon izveštavanja medija o mogućim nepravilnostima prilikom raspdele novca ugroženima od elementarnih nepogoda i poplava koje su zadelise Prijepolje 2009. godine, predstavnici Sandžačke demokratske partije podneli su krivičnu prijavu  protiv N. N. lica Osnovnom javnom tužilaštvu u Prijepolju.

 

“Interes svih građana Prijepolja je da se rasvetle sve afere koje se ovih dana pominju u medijima”, kazao je odbornik Sandžačke demokratske partije u SO Prijepolje Izudin Šantić.

Zbog postojanja osnova za sumnju da su  kao saizvršioci izvršili krivično delo Zloupotreba službenog položaja iz člana 359, st.3 Zakona o krivičnom postupku i  krivičnog dela Nesavestan rad u službi iz  člana 361. Stav 3.  Zakona o krivičnom postupku, prilikom raspodele novca ugroženima od elementarnih nepogoda i poplava ,predstavnici Sandžačke demokratske partije podneli su danas Osnovnom javnom tužilaštvu u Prijepolju krivičnu prijavu protiv N. N. lica.

“Mi smo podneli krivičnu prijavu protiv N.N. lica sa namerom da se ova,  kao i sve druge afere rasvetle. Smatramo da je to interes ne samo Sandžačke demokratske partije, već da je to interes vlasti u opštini Prijepolje. Vidimo da mediji svakodnevno prenose afere i da su građani zbog toga uznemireni,  da se svi u opštini Prijepolje bavimo samo  ovim aferama. Razlog podnošenja ove krivične prijave su nepravilnosti u radu načinjene prilikom raspodele novca ugroženima od elementarnih nepogoda i poplava. Mi u ovoj krivičnoj prijavi nismo nikog unapred optužili, već smo zatražili od Osnovnog javnog tužilaštva da ispita navode da li ima elemenata krivičnog dela” ističe ispred SDP-a Izudin Šantić.

Iz Sandžače demokratske partije očekuju da tužilaštvo brzo reaguje i da ceo slučaj istera na čistac.

“Smatramo da tužilaštvo treba odmah da reaguje po našoj krivičnoj prijavi, jer svako dalje odugovlačenje odvešće nas u nova nagađanja, nove špekujacije i novu neizvesnost. Tako da zahtevamo da i tražimo da tužilaštvo odmah reaguje”, zaključuje Šantić.

Krivična prijava potkrepljena je dokazima, kako Šantić kaže, prikupljenih od nadležnih lokalnih službi i članaka i priloga objavljenih u sredstvima javnog informisanja.

Alem Rovčanin

 

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Napad na policiju u Tutinu: Nepoznata lica pucala u kopnenoj zoni bezbednosti

Inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno tragaju za nepoznatim napadačima, koji su danas iz vatrenog oružja…

9 hours ago

Sjajan meč Pazarca u Rimu: Medvedev u tri seta savladao Međedovića

Danil Medvedev posle velike borbe u Rimu savladao fantastičnog Hamada Međedovića.

11 hours ago

”Rumelisiad” organizuje Balkanski ekonomski samit u Beogradu

U organizaciji turskog udruženja privrednika ''Rumelisiad'' u Beogradu će u četvrtak, 16. maja biti održan…

15 hours ago

Novi Pazar – Spartak 0:1

Sejduba Suma pogodio stativu iz penala u 45. minutu.

15 hours ago

Dejan Aleksić dobitnik književne nagrade ”Ismet Rebronja”

Na konkurs za regionalnu pjesničku nagradu ''Ismet Rebronja'' koji organizuje narodna biblioteka ''Dositej Obradović'' iz…

16 hours ago

Učenici Medicinske škole drugi u zemlji u pružanju prve pomoći

Učenici srednje Medicinske škole "Dva heroja" iz Novog Pazara osvojili su drugo mesto na Republičkom…

17 hours ago