Društvo

Dom kulture za početak sezone u novom ruhu i sa novom predstavom

Pribojski Dom kulture je u susret novoj sezoni uspešno završio rekonstrukciju podnih sistema, čime je prostor Velike sale uz praktične prednosti u kokrišćenju dobio i  moderniji enterijer. Završetkom ovih radova otpočele su i probe za novu prestavu pribojske Amaterske pozorišne scene, koju će po treći put u ulozi reditelja pripremiti glumac Beogradskog dramskog pozorišta  poreklom iz Priboja  Milorad Miki Damjanović.

 

Rekonstrukcija podnih sistema starih 50-ak godina, izvedena je zahvaljujući dodatnim sredstvima izdvojenim iz budžeta opštine Priboj u iznosu od 307.000. dinara, kojima je urađena najmodernija košuljica smese smola i kvarcnih punioca na koju je zatim nanet zaštitni dekorativni sloj u dve boje. Ovim radovima dopunjena je rekonstrukcija Velike sale, u kojoj su prošle godine presvučena novim platnom sva sedišta i uređeni sistemi  mokrih čvorova u celom Domu kulture.

Nakon završetka radova, otpočele su  i probe za novu pozorišnu predstavu pribojske Amaterske pozorišne scene koja je u protekle dve godineoborila sve rekorde gledanosti u 130-godišnjoj  istoriji pribojskog pozorišnog amaterizma sa predstavom Čaršija, koja je čak 8 puta zaredom napunila Veliku salu Doma kulture i zajedno sa komadom  Zasluženi odmor obišla međunarodne i regionalne  festivale i osvojila brojne nagrade.

Prema najavama glumca i režisera Mikija Damjanovića koji je i direktor pribojskog festivala  Dani Danila Lazovića, ovogodišnji program Danilu u čast će se održati od 2. do 5. novembra sa motom Poezija je naš slogan. Organizatori najavljuju  pozive za  do sada najveći broj polaznika  Akademija sa celog prostora  Balkana koji će se po četvrti put takmičiti u govorenju poezije, na ovom jedinstvenom festivalu koji daje priliku za afirmacijumladim studentima glume.

Goran Reković

Podeli