Dom kulture za po─Źetak sezone u novom ruhu i sa novom predstavom

Pribojski Dom kulture je u susret novoj sezoni uspe┼íno zavr┼íio rekonstrukciju podnih sistema, ─Źime je prostor Velike sale uz prakti─Źne prednosti u kokri┼í─çenju dobio i┬á moderniji enterijer. Zavr┼íetkom ovih radova otpo─Źele su i probe za novu prestavu pribojske Amaterske pozori┼íne scene, koju ─çe po tre─çi put u ulozi reditelja pripremiti glumac Beogradskog dramskog pozori┼íta┬á poreklom iz Priboja┬á Milorad Miki Damjanovi─ç.

 

Rekonstrukcija podnih sistema starih 50-ak godina, izvedena je zahvaljuju─çi dodatnim sredstvima izdvojenim iz bud┼żeta op┼ítine Priboj u iznosu od 307.000. dinara, kojima je ura─Ĺena najmodernija ko┼íuljica smese smola i kvarcnih punioca na koju je zatim nanet za┼ítitni dekorativni sloj u dve boje. Ovim radovima dopunjena je rekonstrukcija Velike sale, u kojoj su pro┼íle godine presvu─Źena novim platnom sva sedi┼íta i ure─Ĺeni sistemi┬á mokrih ─Źvorova u celom Domu kulture.

Nakon zavr┼íetka radova, otpo─Źele su┬á i probe za novu pozori┼ínu predstavu pribojske Amaterske pozori┼íne scene koja je u protekle dve godineoborila sve rekorde gledanosti u 130-godi┼ínjoj┬á istoriji pribojskog pozori┼ínog amaterizma sa predstavom ─îar┼íija, koja je ─Źak 8 puta zaredom napunila Veliku salu Doma kulture i zajedno sa komadom ┬áZaslu┼żeni odmor obi┼íla me─Ĺunarodne i regionalne ┬áfestivale i osvojila brojne nagrade.

Prema najavama glumca i re┼żisera Mikija Damjanovi─ça koji je i direktor pribojskog festivala┬á Dani Danila Lazovi─ça, ovogodi┼ínji program Danilu u ─Źast ─çe se odr┼żati od 2. do 5. novembra sa motom Poezija je na┼í slogan. Organizatori najavljuju┬á pozive za┬á do sada najve─çi broj polaznika┬á Akademija sa celog prostora┬á Balkana koji ─çe se po ─Źetvrti put takmi─Źiti u govorenju poezije, na ovom jedinstvenom festivalu koji daje priliku za afirmacijumladim studentima glume.

Goran Rekovi─ç

Podeli