Društvo

Akcija „Škola“

Sa početkom školske godine počela je i akcija Saobraćajne  policije za zaštitu dece u saobraćaju pod nazivom „Škola“. Danas i narednih dana u zonama škola biće pojačana kontrola brzine kretanja vozila i poštovanja znakova saobraćajne signalizacije.

U prometnoj saobraćajnici pored OŠ „Bratstvo“ zabrinutog dečaka pred zagonetkom semafora policajac je prihvatio za ruku i preveo preko ulice. Počela je velika akcija Saobraćajne policije za zaštitu dece u saobraćaju pod nazivom „Škola“. Tako je danas bilo u Novom Pazaru pored svih osnovnih i srednjih škola.

„Danas je početak naše Akcije „Škola“ koja obuhvata sve osnovne i srednje škole u našem gradu gde smo pojačali svoje aktivnosti primenjujući sva tehnička sredstva i raspoloživo ljudstvo“, kaže Safet Avdović, pomoćnik komandira Saobraćajne policije PU Novi Pazar.

Direkcija za izgradnju grada uspela je u predviđenom roku da osveži saobraćajnu signalizaciju u zonama škola u kojima je dozvoljena brzina vozila 30km/h i koja se od danas strogo kontroliše. Deca su najosetljivija kategorija učesnika u saobraćaju pa zaslužuju i najviše pažnje. U 2015. godini u Novom Pazaru zableleženo je pet saobraćajnih nezgoda u kojima su povređena deca. Toliko se dogodilo i za osam meseci ove godine. Zanimljiv je i podatak da u 2015. godini ni jedno dete nije nastradalo u zonama škola na teritoriji cele zemlje.

 

D.J.

Podeli