Društvo

Osunećenim mališanima uručena bicikla

Ushićenih 150 dječaka, obučenih u bijela odijela s kapicom na glavi, krasili su u petak Gradski trg u Novom Pazaru, u okviru šeste manifestacije kolektivnog suneta.

Dječaci su s roditeljima i rodbinom najprije prošetali gradskim šetalištem, fotografisali se, a onda je za njih organizovan kulturno-zabavni program u  Kulturnom centru, kojem su prisustvovali i gosti iz Republike Turske, dokazani prijatelji Novog Pazara.

Sada već tradicionalna manifestacija “Kolektivni sunet” privlači sve veće interesovanje, pa je tako i broj osunećenih dječaka iz godine u godinu sve veći. Podrška ljudi okupljenih oko udruženja “Prijatelji Sandžaka” nije izostala, a namjera da se ovim projektom obuhvati veći broj opština, ali i veći broj dječaka koji će biti osunećeni i dobiti vrijedne nagrade.

Svi oni prisustvovali su svečanosti u Kulturnom centru, odjeveni u tradicionalna odjela, došli su po svoja bicikla marke “Salcano”, a za poklone i plemenitost, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac još jednom je zahvalio donatorima koji kroz ovaj projekat jačaju bratske i prijateljske veze, i pokazuju ljubav prema narodu Sandžaka.

Zbog višegodišnjeg zalaganja i truda koji ulaže, ne samo u projekat “Kolektivni sunet” zahvalnicu grada Novog Pazara i ove godine dobio je predsjednik udruženja “Prijatelji Sandžaka”, Salih Akgul Hadžifejzović. Zahvalnice su pripale i ostalim učesnicima ovog projekta, prijateljima iz Republike Turske okupljenim oko ovog udruženja.

Ovo je manifetacija koja će osunećenim  mališanima vječno ostati u sjećanju, te i roditelji su ponosni što su njihova djeca bila osunećena u okviru ovog velikog projekta.

Tokom ovih šest godina osunećeno je preko 900 mališana, a ovog puta u Novom Pazaru njih 150.

 

A.N

Podeli