Društvo

DUNP: Upisano 716 brucoša

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru u  prvom  upisnom roku, na prvu godinu osnovnih i integrisanih akademskih studija upisano  je  716 brucoša, od kojih će se 476 školovati o trošku budžeta.

 

U ovom upisnom roku  popunjena su sva mesta na studijskim programima: vaspitač  u predškolskim ustanovama,  arhitektura, rehabilitacija, sport i fizičko vaspitanje, kao  i likovna umetnost. Za septembarski upisni rok ostalo je ukupno 249  slobodnih mesta  (144  na budžetu i  105 samofinansirajućih). 

Na Departmanu za matematičke nauke, u čijem sastavu su tri  studijska programa,  u drugom roku može da se upiše ukupno 108  studenata,  na tehničkim naukama 51,  dok će na Departmanu za hemijsko-tehnološke  nauke biti 48 mesta. 

Na filološkim naukama, pravima, ekonomiji,  psihologiji i biologiji , sva budžetska mesta su popunjena, dok je na samofinansiranju ostao mali broj slobodnih mesta. 

Za preostala slobodna mesta na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru kandidati će se prijavljivati po konkursu,  u septembarskom upisnom roku. 

Izvor: DUNP

 

Podeli