Sport

Na Kristina kupu 12 ekipa

Drugi međunarodni fudbalski turnir “Kristina kup” u organizaciji novopazarskog kluba Nacional održaće se sutra na terenima sa veštačkom travom u Šutenovcu, a okupiće 12 ekipa sastavljenih od dečaka rođenih 2003. i 2004. godine.

“Želimo da ovaj turnir postane tradicija. Startovali smo pre 12 meseci u Tutinu sa samo četiri ekipe, sada imamo 12, a sledeće godine planiramo 36 ili 50 timova, među kojima bi bili i gosti iz Francuske, Italije i Švajcarske”, rekao je osnivač i trener Nacionala Almir Gegić.

Osim ovdašnjih Nacionala i Sport kluba 99, koji će imati po dve ekipe, te Novog Pazara, učestvovaće još Tutin, Sloga iz Sjenice, kraljevački Kiker, Mataruge, čačanski Gaučosi, Kosmet iz Leposavića i Proleter iz Tuzle.

Timovi će biti podeljeni u tri grupe, a u četvrtfinale će se plasirati po dva najbolja sastava iz svake grupe i dve trećeplasirane ekipe sa najkvalitetnijim učinkom.    

“Bez obzira na plasman, sve ekipe će od organizatora dobiti po pehar, a igračima ćemo podeliti medalje i majice”, kazao je Gegić.

Planirano je da se finale “Kristina kupa” igra u subotu od 16.00 u Šutenovcu, posle čega će uslediti dodela priznanja najboljima.

M. Minić

Podeli