Društvo

Kamere snimile vandale iz Pazara, USKORO HAPŠENJE!

Vandali koji su tokom noći izlomili 29 nadgrobnih spomenika na muslimanskom groblju “Gazilar” u Novom Pazaru su identifikovani i uskoro će biti uhapšeni, saznaje Informer od izvora bliskog istrazi.

 

Prema našim saznanjima, kamere za video nadzor koje se nalaze pored ograde od groblja, zabeležile su vandale koji su tokom noći uništili spomenike.

– Kamere su postavljene na kućama i radnjama koje se nalaze tik uz groblje, metar dva od ulaza. Ovaj slučaj će ubrzo biti poptpuno rešen rekao je Informeru izvor iz istrage.

Muslimani danas proslavljaju Bajram, najveći islamski praznik pa je ovaj događaj posebno uznemirio javnost ne samo u Novom Pazaru već i šire.

Policija je odmah po prijavi građana izašla na mesto događaja a portparol novopazarskog tužilaštva Jovo Milanović rekao je Informeru da je uviđaj pored policije obavio i dežurni tužilac.

– Uviđaj je obavljen i tragamo za počiniocima koji su tokom noći uništili 29 nadgrobnih spomenika rekao je Milanović.

Tokom prvog dana Bajrama običaj je da muškarci obilaze groblja gde se pomole za duše umrlih članova svoje rodbine. Tako je bilo i ovoga jutra sve dok ovaj vandalski čin nije otkriven.

– Ne mogu da verujem da je neko imao srce i dušu da uradi ovo, ne mogu da verujem da postoji takav čovek. Njemu ne treba suditi, dajte nam ga da mu mi presudimo, da mu mi izreknemo kaznu. Visio bi taj meni nasred centra sve dok mu kosti vrane ne bi odnele ljutito je govorio jedan Novopazarac dok je gledao u uništeni spomenik svog brata. 

Informer

 

Podeli