Društvo

Završena Balkanska omladinska škola

Svečanim iftarom i dodjelom sertifikata učesnicima, završen je tromjesečni projekat Balkanska omladinska škola, koji je u Novom Pazaru sprovela Nevladina organizacija „Svetionik“ uz novčanu pomoć Vlade Republike Turske, odnosno Vladine organizacije “Direkcija za Turke u inostranstvu i srodne narode“. Zbog izuzetne organizacije i uspješno sprovedenog projekta, Balkansku omladinsku školu Svetionik će sprovoditi i u narednom periodu.

 

Nakon tri mjeseca aktivnosti, projekat Balkanska omladinska škola uspješno je priveden kraju. U tom periodu najuspješniji studenti sa različitih studijskih programa uz pomoć eminentnih predavača proširivali su znanja o svijetu i društvu, te napredovali u intelektualnom i kulturnom razvoju. U okviru Balkanske omladinske škole održano je više od deset predavanja iz oblasti historije, kulture, književnosti, prava, religije, održane su brojne javne tribine, a učesnici projekta pohađali su i više kreativnih radionica za samousavršavanje.

“Ovo okupljanje je kruna naše tromjesečne saradnje. Modul je protekao uspješno zahvaljujući dobroj organizaciji, ozbiljnosti i vrijednom radu profesora i studenata. Naši prijatelji iz Turske zadovoljni su kako smo realizovali ovaj projekat, i imamo uvjeravanja da će Balkanska omladinska škola biti ponovo organizovana ove godine”, rekao je direktor NVO “Svetionik” Mirza Aličković.

Završnici ovog bitnog projekta, i uručenju sertifikata ispred “Ureda za Turke u inostranstvu i srodne zajednice” prisustvovao je glavni koordinator Omer Kadić. Iftaru su prisustvovali i stipendisti “Svetionika”, donatori i prijatelji ove organizacije, te predavači sa projekta Balkanska omladinska škola. Kako je istaknuto, zbog izuzetne organizacije i uspješno sprovedenog projekta, Balkansku omladinsku školu “Svetionik” će sprovoditi i u narednom periodu uz svestranu podršku “Direkcije za Turke u inostranstvu i srodne narode“ Vlade Republike Turske.  

A. Nićiforović

Podeli