Društvo

Turski Crveni polumesec podelio 1500 paketa u Sandžaku

Hiljadu i pet stotina paketa, podeljeno je ovih dana na teritoriji Sandžaka od strane Turske humanitarne organizacije Crveni polumnesec. Njihov predstavnik, prisustvovao je doniranju ovih paketa u Gerontološkom centru, gde je vršena podela korisnicima Centra za socijalni rad, kao i u Crvenom krstu, gde su poklonili 100 paketa kategorijama kojima je pomoć najpotrebnija. Koordinator u ovim aktivnostima bio je grad Novi Pazar.

 

Prema rečima Adnana Dizdarevića, direktora Cnetra za socijalni rad, porodice kojima je pomoć bila najpotrebnija, njih 150, danas su dobile pakete sa neophodnim namirnicama. Siguran je da će ova pomoć mnogo značiti porodicama i olakšati im teške ćživptne uslove.

U Crvenom krstu pomoć u vidu 100 paketa, podeljena je samohranim majkama i porodicama sa više dece, a selekcija je vršena na osnovu ovih parametara, rekla je Ljiljana Kostić, sekretarka Crvenog krsta Novi Pazar. Zahvalna je na ovoj pomoći i veruje da će se saradnja sa organizacijom Crveni polumesec produžiti.

„Preko 10.000 paketa je ove godine turski Crveni polumesec podelio, za Srbiju je opredeljeno oko 1.500 paketa,preko grada Novi Pazar, i posredstvom ovih organizacija. Ovo što je do sada uradjeno u saradnji sa Crvenim krstom Novi Pazar, samo je osnova za dalju, izuzetnu saradnju.“, rekao je Nadir Tulek , predstavnik ove turske organizacije.

Grad Novi Pazar već treći dan je domaćin predstavnicima Crvenog polumeseca iz Turske i koordinisano su radili na podeli 1.500 paketa u čitavom Sandžaku. Prema rečima Faruka Suljevića, pomoćnika gradonačelnika, očekuje se da se ova saradnja nastavi i dalje jer , na žalost, još uvek ima ljudi kojima je pomoć potrebna.

“Prelepo je što se ovo dešava u mesecu Ramazanu. Zahvaljujem se ovoj humanitarnoj turskoj organizaciji na njihovoj humanosti” – istakao je Suljević.

J.Jelić

 

Podeli