Sport

Pazarke se nadaju Prvoj ligi

Košarkašice Pazara zauzeće drugo mesto u konačnom poretku Druge lige Jug, nakon što takmičarska komisija očekivano registruje neodigranu utakmicu petog kola plej-ofa protiv Ljubovije službenim rezultatom 20:0 u korist Novopazarki.

Taj susret, koji je bio zakazan za 22. april od 16.00 u dvorani Pendik, nije odigran jer su gošće odustale od dolaska u Novi Pazar.

Izabranice Ivana Đokovića sezonu su završile dan kasnije, porazom na svom parketu od Šapca rezultatom 77:84 (18:26, 26:10, 22:24, 11:24).

Neporaženu ekipu iz Šapca, koja se posle godinu dana vratila u Prvu žensku ligu, do trijumfa u šestom kolu plej-ofa predvodile su Tamara Jokić sa 33, Dragana Jokić sa 16, Mirjana Velisavljević sa 14 i Ana Vuković sa 13 poena.

Najefikasnija u timu Pazara, koji će se u slučaju najavljene reorganizacije od naredne sezone takođe takmičiti u elitnom rangu, bila je Nikolina Nikolić sa 33 poena, a pratile su je Nadia Smailbegović sa 13, Alma Korać sa 11 i Ilma Čaprić sa osam poena.

Šapcu je pripala šampionska titula sa maksimalnih 20 bodova, ispred Pazara koji će po upisivanju bodova iz neodigranog duela s Ljubovijom imati 16, koliko i trećeplasirana Duga.

Ljubovija će plej-of okončati na četvrtoj poziciji sa 15 bodova, slede Paraćin sa 11 i Gimnazijalac iz Pirota sa deset bodova.

M. Minić                            

Podeli