Sport

Salkano za Erdoana

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdoan, povodom održavanja međunarodne bicilklističke Trke kroz Tursku čiji je pokrovitelj, primio je Saliha Akgula Hadžifejzovića, predsednika upravnog odbora kompanije Salkano Bisiklet.

Akgul Hadžifejzović, koji je i prvi čovek udruženja Prijatelji Sandžaka, na konfereneciji za novinare uručio je Erdoanu posebno projektovan bicikl nazvan po turskom predsedniku.

On je tom prilikom preneo Erdoanu pozdrave svih Bošnjaka koji žive u Turskoj, ali i onih koji su ostali na svojim ognjištima.

S druge strane, Erdoan je čestitao Akgulu Hadžifejzoviću jer je Salkano postao svetski biciklistički brend i poželeo mu sreću u budućem radu.

Salkano je generalni sponzor Trke kroz Tursku, koja je prvi put održana 1968. godine.

Trka će ove godine doživeti 52. izdanje, imaće visoku drugu kategoriju Svetske biciklističke federacije za Evropa tur, a na njoj je prošle godine trijumfovao Hrvat Kristijan Đurasek, vozač italijanskog tima Lampre – Merida.

Osim Trke kroz Tursku, Salkano sponzoriše i mnoge biciklističke manifestacije širom Balkana, kao u reprezentativku Srbije u planinskom biciklizmu Jovanu Crnogorac, kandidatkinju za nastup na Letnjim olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Prijemu kod Redžepa Tajipa Erdoana prisustvovali su i Hidajet Turkolu i Semih Erden, proslavljeni turski košarkaši poreklom iz Sandžaka.

Podeli