Društvo

Predškolci u ulozi gradskih funkcionera

Mališani Predškoske ustanove “Mladost” obišli su zaposlene u Gradskoj upravi i upoznali se sa radom pojedinih odeljenja i važnih gradskih službi, ali su na kratko bili u ulozi vijećnika i nosioca važnih funkcija. Ovo je jedna od aktivnosti kojom se i novopazarski vrtići uključuju u obilježavanje rođendana grada.

 

Mališani su naprije obišli Uslužni centar, upoznali se sa zaposlenima, ali su vidjeli i proceduru vađanja važnih dokumenata,  posebno onih koji su neophodni za njihov upis u obdanište ili školu. Predstavnici grada su se potrudili da ima na najednostivniji i najprijemčiviji način objasne šta to rade pojedine službe i odjelnjena.

 Predškolcima je bilo posebno interesantano Odjeljenje za zaštitu životne sredine, ali su se upoznali sa radom Gradsko vijeća, gdje su izglasali par par bitnih odluka kada je u pitanju njihovu učešće u obilježavanju 555. godišnjice grada, a mala Medina, kojoj je danas rođendan, dobro se snašla i u ulozi gradonačelnika.

Osim ovoga u svim objektima Predškolske ustanove mladost ovih dana se realizuje posebman program u vidu krativnih radionaca, izleta, priredbi i organizovanih igara,  a koji je posvećen proslavi 555. rođendana grada, Novog Pazara.

Podeli