Društvo

DUNP: Bozaj i Kostić o budućoj saradnji

Ambasador Republike Turske u  Srbiji Mehmet Kemal Bozaj posetio je  danas Državni univerzitet u Novom Pazaru i razgovarao sa rektorom prof. dr Miladinom Kostićem. Rektor Kostić upoznao je ambasadora sa glavnim pravcima razvoja ove akreditovane visokoškolske ustanove. 

 

„Državni univerzitet u Novom Pazaru, zahvaljujući integrisanoj organizacionoj strukuri od osnivanja beleži intenzivan razvoj“, rekao je rektor Kostić.

On je naglasio da Državni univerzitet veliku pažnju poklanja saradnji sa  stranim univerzitetima, među kojima su i eminentni univerziteti iz Republike Turske. Podsetio je da je razvoj infrastrukture Univerziteta  u značajnoj meri pomogla i Turska agencija za međunarodni razvoj i saradnju „TIKA“.

Ambasador Bozaj je ocenio da Državni univerzitet u Novom Pazaru ima značajnu i odgovornu ulogu jer mladima koji se ovde obrazuju pruža  kvalitetno obrazovanje. Obećao je da će  Ambasada Republike Turske nastojati da tome doprinese uključujući se u nove razvojne projekte Univerziteta. Takođe je ocenio da postoje uslovi za dalji razvoj međuuniverzitetske saradnje.      

Posle sastanka sa rektorom Kostićem, ambasador Turske je održao predavanje o odnosima između Turske i Srbije, naglašavajući da na ekonomskom polju postoje značajni planovi od obostranog interesa dve zemje.  Ovo je bila i prilika za dijalog sa studentima koji su pokazali veliko interesovanje za izlaganje ambasadora.

 

Podeli