Društvo

Požar u fabrici Poliester cevi u Priboju

Danas oko 13 časova, u pribojskoj industrijskog zoni pored graničnog prelaza Uvac, izbio je požar u magacinu fabrike Poliester Cevi. Brzom reakcijom vatrogasaca iz Priboja i Prijepolja, zaustavljeno je širenje požara, koji se rasplamsao u neposrednoj blizini pumpe „Koran“ i prigradskog naselja Mramorje.

 

Gust crn dim koji se počeo širiti pribojskom kotlinom oko 13 časova, zabrinuo je građane prigradskih naselja Mramorje i Uvac, kao i na bosanskoj strani Mokronoga i Jelića. Strah je uvećala i činjenica da se magacin nalazi na 100 inak metara ispod benziske pumpe Korana i proizvodnih hala fabrike Poliester cevi.

Nadležni organi i zaposleni u Poliesteru, nisu želeli našoj ekipi da daju izjave do zavrešetka istrage, o uzroku požara, kao i o sastavu sirovina koje su se nalazile u magacinu. Prema od ranije poznatim informacijama, izgoreli magacin je korišten za smeštaj sirovina za proizvodnju čuvenih Poliester Verok cevi, tako da postoji mogućnost da su se u trenutku požara u magacinu nalazile i sintetičke smole koje se koriste za rad u fabrici. Pomoć pribojskim vatrogascima koji raspolažu sa prilično starim voznim parkom vatrogasnih vozila, stigla je iz JKP Usluga Priboj i prijepoljske vatrogasne ekipe.

Gašenje požara je trajalo više sati, a sastav sirovina koje su se nalazile u magacinu su očigledno otežavale posao vatrogasnim ekipama i iz faze tinjanja vrlo brzo prelazile ponovo u veliki plamen. Zabrinuti građani očekuju da se istraga o uzrocima požara i o sastavu hemijskih sirovina koje su gorele što pre saopšti javnosti.

Podeli