Categories: Društvo

Nastavljen štrajk u FAP-u

Nakon jučerašnjih razgovora predstavnika lokalne samouprave i dva sindikata FAP-a u Vladi Srbije, na kojima nisu želeli da učestvuju članovi  Sindikata Sloga i štrajkačkog Odbora iz FAP-a, nastavljen je štrajk dela radnika koji su organizovali protestnu šetnju do Doma kulture u kojem se održavala 29. redovna sednica Skupštine opštine Priboj.

 
Za razliku od nekih dosadašnjih protesta, kolona radnika FAP-a je organizovano i dostojanstveno prošetala od Fabrike automobila do pribojskog Doma kulture gde su se okupljenim radnicima obratili predsednik štrajkačkog odbora Miroslav Mršević i predsednik opštine Priboj Lazar Rvović.

Na poziv predsednika opštine, Miroslav Mršević je ispred radnika FAP-a prisustvovao sednici Skupštine opštine Priboj, čija je prva tačka dnevnog reda bila „Informacija o novonastaloj situaciji u FAP-u“.

Predsednik štrajkača je odbornicima pročitao zahteve radnika i predočio nagomilane   višedecenijske probleme koji, u raspletu agonije preduzeća u restruktuiranju do 31. maja, najviše plaše preostale radnike.

Predsednik opštine Lazar Rvović informisao je skupštinu i prisutne predstavnike štrajkača o jučerašnjim razgovorima u Vladi Srbije. Naveo je predstojeće napore i planove radne grupe Vlade za FAP, koji će obezbediti neki od održivih modaliteta za funkcionisanje firme i nakon 31. maja.

Rvović je preneo i poruku premijera Srbije Aleksandra Vučuća da nijedan radnik FAP-a neće biti odbačen ili nezbrinut do kraj procesa privatizacije ovog nekadašnjeg srpskog giganta.

Nakon što su predstavnici štrajkača podsetili na mnogobrojna neispunjena obećanja i izrazili nepoverenje u Menadžment FAP-a i predstavnike nekih sindikalnih organizacija, ispostavili su zahtev da se ubuduće oni kao jedini predstavnici nezadovoljnih radnika sastanu lično sa premijerom i timom Vlade za FAP.

Rvović je preuzeo obavezu da što pre organizuje sastanak koji bi, usklađivanjem mogućih rešenja i teške situacije, doprineo zaustavljanju štrajka i koraku ka održivom rešenju za sve, insistirajući pri tome na jedinstvu u FAP-u, prevazilaženju postojećih podela i potpunoj depolitizaciji problema.

Irma Poturović

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Atletičari Novog Pazara nižu uspehe, pravi izazovi tek predstoje

Sezona u dvorani donela je mladim Pazarcima brojne rekorde i medalje sa domaćih i balkanskih…

15 hours ago

U nedelju, 19. maja preventivni pregledi: Merenje krvnog pritiska, EKG, krvna slika i ultrazvuk abdomena

U nedelju, 19. maja u Opštoj bolnici i Domu zdravlja Novi Pazar u periodu od…

16 hours ago

Ugostiteljsko-turistička škola najbolja na konkursu ‘’Evropa i ja’’

Učenici novopazarske Ugostiteljsko-turističke škole osvojili su prvo mesto i novčanu nagradu od 600 evra za…

17 hours ago

Nejla Avdović druga na Državnom prvenstvu iz zdravstvene nege

Učenica srednje Medicinske škole "Dva heroja" Nejla Avdović  osvojila je drugo mesto na nedavnom državnom…

19 hours ago

Dom zdravlja: Povećan broj pacijenata

Promena vremena doprinela je da se poveća broj pacijenata, sa virusnim infekcijama, posebno onih sa…

19 hours ago

Redovno pranje zuba uslov za celokupno zdravlje

Povodom Nedelje zdravlja usta i zuba, koja se organizuje treće nedelje maja poslednjih 20 godina,…

20 hours ago