Društvo

”Guseničar” za lakše kretanje invalida

Aparat “guseničar”, za lakše kretanje stepenicima osobama u invalidskim kolicima, značajno će olakšati život I svakodnevnicu članovima Društva za cerebralnu i dečiju paralizu Priboj .Aparat je donacija Banke Intesa, Delta Generali osiguranja i Naftne industrije Srbije, a na inicijativu pribojca Branka Drčalića.

Predsednik Društva za cerebralnu I dečiju paralizu Priboj Slaviša Šušanj ističe da će upotrebom pomenutog aparata život osoba I članova Društva biti umnogome olakšan, te da će svoje aktivnosti izvoditi jednostavije.

Zamenik predsednika opštine Milovan Stojkanović pozvao je sve koji su u mogućnosti da slede ovaj humani primer a donatorima je izrazio zahvalnost.

Društvo za cerebralnu I dečiju paralizu Priboj koje postoji već 15 godina i koje broji 47 članova, od kojih je 17 nepokretno, I u proteklom periodu radilo je na promociji I zaštiti prava osoba sa invaliditetom.

Iz Društva najavljuju učešće i u narednim projektima a sve u cilju podizanja kvaliteta života osoba sa invaliditetom u ovoj sandžačkoj opštini.

Irma Poturović

Podeli