Sport

Pavlović odlazi u Litvaniju

Novi Pazar renovira tim za nastavak prvenstva, ali se na startu prelaznog roka suočio s odlaskom ponajboljeg igrača. Maestralni Predrag Pavlović rešio je da karijeru nastavi na severoistoku Evrope, pridružiće se Admiru Kecapu u Suduvi iz Marijampolja.

”Posle dve divne godine u Pazaru, selim se u Litvaniju. Na obalama Jošanice i Raške pomerali smo granice, petim mestom prošle sezone ostvarili istorijski rezultat. Drago mi je da sam bio deo tog tima”, iskren je 29-godišnji univerzalac.

Ponosan je na rezultate Plavih u minulom periodu, neke momente pamtiće do kraja karijere.

“Osim petog mesta prošle sezone, prvi put smo pobedili Crvenu Zvezdu i uzeli bod u Humskoj. Minule jeseni slavili smo protiv Partizana na našem stadionu, to se ne zaboravlja”.

Suduva je zauzela četvrto mesto u poslednjem šampionatu Litvanije, klub želi da sledeće sezone igra značajniju ulogu u elitnoj A ligi. Rođeni Kruševljanin je prelomio, priznaje da nije bilo lako.

“Žao mi je što napuštam Novi Pazar. Najveći razlog su divni i najverniji navijači, oni koji su ostali uz nas i tokom teških momenata u prošloj polusezoni, kad nismo bili na očekivanom nivou. Došli su da nas podrže i na prozivci. Ipak, pomislio sam da je vreme za nove izazove, odlučio sam da prihvatim poziv Suduve”, kaže Pavlović.

Bio je najbolji strelac tima nakon polovine prvenstva, protivničke mreže zatresao je u sedam navrata, na terenu proveo svaki od 1.980 minuta. Pazarce je golovima obradovao 12 puta za 24 meseca, za vezistu više nego respektabilno. Brojke dobijaju na značaju ako se zna da je jedno vreme igrao desnog beka.        

“Pozdravio sam se s drugovima i ljudima iz kluba, poželeo im sreću u nastavku. Vratiću se, u to sam siguran”, suznih očiju obećao je Predrag Pavlović, sjajan fudbaler i još veći čovek.

Mljan Minić

Podeli