Vesti

Husović: ”Zukorlić se nudi vlastima”

’’Zanimljivo je da Zukorliću smeta partnerstvo Islamske zajednice i države Crne Gore, a upravo se on sam nudi vlastima u susednoj Srbiji da grade partnerstvo’’, kazao je predsjednik Bošnjacke stranke i potpredsjednik Vlade Crne Gore, Rafet Husović u intervjuu za podgoirčku Pobjedu.

Komentarišući Zukorćevo djelovanje u Crnoj Gori, Husović je podsetio na njegov izborni rezultat iz 2014. godine, koji je, kako naglašava Husović, jasan pokazatelj da Zukorlićeva inicijativa ne prolazi kod naroda u Crnoj Gori ni preko Islamske zajednice, niti preko politike koju on sprovodi.

Predsjednik Bošnjacke stranke i potpredsjednik Vlade Crne Gore Rafet Husović je u utervjuu podgoričkoj Pobjedi komentarisao odnos tamošnje islamske zajednice I države, kao I Zukorlićev odnos prema vlastima u Srbiji. Upitan da prokomentariše Zukorlićevu izjavu da je IZ u Crnoj Gori pristala ,,na političko mentorstvo i tutorstvo i svoje djelovanje prilagođavaja vladajućoj politici, a povremeno i nekim drugim politikama izvan Crne Gore“ Husović je kazao da Islamska zajednica u Crnoj Gori može poslužiti kao primjer  za mnogo jače vjerske zajednice u regionu, a i šire.

’’Stabilna i jedinstvena Islamska zajednica znači i stabilno društvo jer vrijednosti koje ona promoviše su temelji na kojima sistem treba počivati.Važno je istaći da Islamska zajednica nema problema koje imaju određene zajednice u regionu. Zanimljivo je da Zukorliću smeta partnerstvo Islamske zajednice i države Crne Gore, a upravo se on sam nudi vlastima u susjednoj Srbiji da grade partnerstvo’’ kazao je Husović za Pobjedu i istakao da smatra da je Zukorlićeva politika nedosljedna, te da je imala haotičan oblik putanje tzv. “lutanja” u traženju saradnika i partnera.

’’Sa sigurnošću tvrdim da je Crna Gora eklatantan primjer da se državna politika ozbiljnije ne miješa u rad vjerskih zajenica, pa ni u rad Islamske zajednice’’, izričit je Husović.

Na pitanje Kakav je uticaj Zurkolića na Bošnjačku demokratsku zajednicu na čelu sa Hazbijom Kalačem Husović kaže da je jasno da je BDZ u Crnoj Gori filijala istoimene partije koja djeluje na području Srbije, a čiji je osnivač Muamer Zukorlić.’’Na izborima 2014. godine smo se uvjerili da takva politička stranka nema budućnost i da je bez uspjeha prošla izborni ciklus što je više nego dovoljan dokaz da Zukolićeva inicijativa ne prolazi kod naroda u Crnoj Gori ni preko Islamske zajednice, niti preko politike koju on sprovodi’’ zakljućio je Husović, a prenosi Pobjeda.

Podeli