Politika

URUČENE NAGRADE BESEDNIČARIMA

Kulturni centar nagradio je pobjednike takmičenja u besjedništvu. Troje prvoplasiranih učesnika nagrađeno je plaketama i novčanim nagradama. Takmičenje u besjedništvu je tradicionalna manifestacija, a cilj je afirmacija lijepog govora, kao osnove lijepog i funkcionalnog komuniciranja.

 

Prema ocjenama žirija, Senade Leković, diplomirane pravnice i novinarke, mr Elme Halilović, prfesorke srpskog jezika i književnosti i Harisa Šećerovića, glumca Regionalnog pozorišta, za izbor najboljih besedničara, na takmičenju održanom u decembru nije bilo velikih odstupanja. Među osamnaest takmičara prva tri mjesta su se, kažu, sama izdvojila.

Elma Selimi, pobjednica je takmičenja u besjedništvu, a pored zadate, ona se publici tada predstavila i autorskom besjedom, sa kojom je osvojila najviše ocjene žirija. Drugo mjesto u besjedništvu osvojio je Tahir Jašarević, a treće Stefana Jovanović. Direktor Kulturnog centra Husein Memić uručio im je zaslužene nagrade, i ponovio da su vrata ustanove kojom rukovodi uvijek otvorena za sve mlade koji imaju ideju i žele da daju doprinos.

U cilju afirmacije lijepog govora, kao osnove lijepog i funkcionalnog komuniciranja, takmičenje u besjedništvu za srednjoškolce i studente već dugi niz godina organizuje novopazarski Kulturni centar. A. N.

Podeli