Društvo

Počela nastava u novoj školi na Dohoviću

Posle januarske kraće pauze, đaci Osnovne škole na Dohoviću nastavili su školsku godinu u mnogo boljim uslovima, u nedavno otvorenoj novoizgrađenoj školi u tom naselju. Savremeni uslovi, poput onih u evropskim gradovima, učenicima, ali i nastavnicima i svim zapeslenima u školi, daju dodatnu energiju i podstrek za, kako kažu, još bolje rezltate.

 

Nastava u savremenim uslovima za ove učenike ali i njihove nastavnike predstavlja, kažu, ostvarenje sna. Treći radni dan posle kraće pauze, još uvek im deluje nestvarno, jer ih praktično na svakom koraku u novoj školi očekuju pozitivna iznenađenja. Euforija i oduševljenje su vidno prisutni, ali to ne remeti red, rad i disciplinu, već obećava, kako kažu, još bolje rezultate.

Zgrada nove osnovne škole ima površinu 3. 100 metara kvadratnih u sklopu koje je fiskulturna sala i savremeno opremljeni kabineti. S obzirom na ranije, oskudne uslove u staroj zgradi, ne čudi opštepriutno oduševljenje svih zaposlenih.

Directktor Besim Adilović ponosno kaže da je to sada najbolja škola, ne samo u Srbiji već in a Balkanu. ”Naši učenici sui ranije ostvarivali zapažene rezultate na takmičenjima, a sada, u ovim uslovima očekujemo još bolje rezultate”, kaže Adilović.

Škola ima ukupno 560 đaka. Osim dece iz Dohovića, nastavu u novoj školi pohađaju i đaci iz Selakovca, Pobrđa, Vidova, Rajčinovića, Lukocreva i Šavaca, a danas su je prvi put posetili i njihovi roditelji, za koje je organizovan roditeljski sastanak.

S.Lj.

Podeli