Društvo

Topliji radijatori u vrijeme praznika

U danima sa izrazito niskim temperaturama Gradska toplana uredno i bez većih problema isporučuje toplotnu energiju do svojih korisnika, s tim da je za vrijeme praznika produžen period grijanja.

 

Najavljeno je da ovo preduzeće raspolaže zadovoljavajućom količinom energenata tako da će i u narednom periodu biti kvalitetno grejanje za one koji koriste uslugegradske toplane. Prema riječima rukovodioca proizvodno-tehničke službe u Toplani, Prvoslava Mutavdžića, preduzeće posjeduje rezerve mazuta za narednih 30 dana, dok su kotlarnice Lug i Bor obezbjeđene ugljem za 20 dana.

On kaže da su ugovorene I nove nabavke, tako da su svi izgledi da do kraja grejne sezone neće biti problema sa nedostatkom energenata. “Popravljeni su i toplovodi, smanjeni gubici, jedino se ove godina jevaljaju problemi na pojedinačnim grejnim tijelima, ali se i oni uspješno rješavaju u okviru redovnih aktivnosti radnika”, kaže Mutavdžić. On ističe da se kvlitetna usluga odrazila i na samu naplatu potraživanja, koja je evidentno bolja nego ranije i ističe da preduzeće radi duže nego inače tokom praznika tako će i za vrijeme predstojećg Božića grijanje biti produženo.

Podeli