Categories: Društvo

Most u Ivanju pušten u saobraćaj

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave u Prijepolju svečano je otvorio i pustio u saobraćaj rekonstruisani most na reci Lim u naselju Ivanje. Tom prilikom ministar je istakao da je važnost mosta u Ivanju višestruka, kako za stanovništvo i privredu, tako i za razvoj turizma.

 

Most koji spaja dve industrijske zone u Prijepolju nakon rekonstrukcije koja je trajala nešto više od tri meseca svečano je pušten u sobraćaj. Pored predstvanika lokalne samouprave i direktora Javnih preduzeća, otvaranju mosta u Ivanju prisustvovao je veliki broj građana Prijepolja, kojima se obratio potpredsednik Vlade Rasim Ljajić i tom prilikom istakao da je ovo pravo vreme za sumiranje rezultata i predstavljanje onog što je urađeno u ovoj godini.

„Dobra je prilika da na kraju godine sumiramo šta je urađeno. Mislim da je Prijepolje jedan dobar primer kada govorimo o funkcionisanju vlasti, ako i o obećanjima koja ispunjavaju. Važnost ovog mosta je višestruka, obzirom na to da naselje Ivanje broji oko 3 hiljade stanovnika, kao i da se na ovom području posluje oko 30 preduzeća. Ne treba zaboraviti da ovaj most vodi ka jednom od najvećih turističkih potencijala , a to je Sopotnica“, istakao je Ljajić.

Predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović je istakao da je nedavno na sastanku u Ministarstvu saobraćaja, infrastrukture i energentike dobio čvrsta obećanja da će u narednoj godini stići finansijska podrška za rekonstrukciju mosta u Šarampovu.

„Koristim ovu priliku da se Vladi Republike Srbije pored brojnih investicija za koje su nam pomogli, zahvalim i za investicije koje su u toku, ako i one koje će doći, a jedna od njih je rekonstrukcija mosta u Šarampovu“, kazao je Hašimbegović.

Član Opštinskog veća Esad Hodžić istakao je da je u ovoj godini pored rekonstrukcije mosta u Ivanju asfaltiran i veliki broj seoskih puteva, a za narednu godinu od značajnijih investicija izdvojio je izgradnju trafostanice u Velikoj Župi.

„Izgradnja trafostanice u Velikoj Župi rešiće probleme sa napajanjem za naselja Ivanje, Velika Župa, kao i sela koja ih okružuju. Opština će u ovaj projekat zajedno sa Vladom uložiti oko 20 miliona dinara“, izjavio je Hodžić.

Rekonstrukcija mosta u Ivanju koštala je oko 45 miliona dinara, od kojih je Vlada Republike Srbije izdvojila 32 miliona, dok je ostatak novca obezbedila lokalna samouprava.

Belida Oković

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Ajdinović treći u Sremskoj Mitrovici

Novopazarac preskočio visinu od 1,97 metara.

2 hours ago

Kup Srbije u karateu: Feniksu ekipna bronza u Beočinu

Ekipu Feniksa činili su Sami Suvodolac, Strahinja Avramović i Kadir Islamović.

3 hours ago

Bibić deveti na 5.000 metara u Relingenu

Novopazarac u Nemačkoj ostvario vreme od 13:43,99 minuta.

3 hours ago

U Tutinu održan veliki skup Foruma žena SDP

U Tutinu je održan veliki skup Foruma žena Sandžačke demokratske partije (SDP) kom su, osim…

5 hours ago

Forum žena SDP Sjenica: ” 2. juna snaga je u nama!”

Forum žena Sandžačke demokratse partije održao je veliki skup u Sjenici. Skupu je, pored članica…

9 hours ago

Jedan od helikoptera iz konvoja iranskog predsjednika Raisija doživio nesreću

Jedan od helikoptera iz konvoja iranskog predsjednika Ebrahima Raisija doživio je nesreću. Državna novinska agencija…

9 hours ago