Društvo

Projekti u službi građana

Najzanačajniji projekti Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave u Novom Pazaru, za čiju realizaciju iduće godine je Evropski Progres već odobrio sredstva, odnose se na razvijanje Geografskih informacionih sistema i izgradnju novog objekta Hitne službe u ovom gradu. Takvi projekti su od posebne važnosti jer će obezbediti kvalitetniju zdravstvenu zaštitu i u značajnoj meri unaprediti usluge, koje lokalna uprava pruža svojim građanima.  

 

Značaj i kvalitet ovih projekata prepoznao je i Upravni odbor Evropskog progresa koji je odobrio sredstva za njihovu realizaciju. Prema rečima načelnika Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj Almira Kecapa, razvijanje Geografskih informacionih sistema omogućiće bolju koordinaciju službi, kako unutar lokalne samouprave, tako i onih na republičkom nivou, a to će građanima omogućiti da na efikasniji način ostvare svoja prava.

”Savremeni objekat hitne službe obezbediće kvalitetniju zdravstvenu zaštitu građanima Novog Pazara ali i šire okoline,” ističe Kecap. 

Oba projekta su u skladu sa Akcionim planom i Strategijom održivog razvoja grada Novog Pazara.

S.Lj.

Podeli