Politika

Prijepoljci položili test humanosti

U prijepoljskom Domu kulture sinoć je uspešno održan drugi po redu Humanitarni koncert posvećen osobama sa razvojnim smetnjama. Prijepoljci su svojm odzivom položili test humanosti i veliku salu Doma kulture ispunili do poseldnjeg mesta.

 

Finalisti Pinkovih zvezda, kao i muzičari iz regiona dali su svoj maksimum kako bi usrećili one zbog kojih je koncert organizovan. Članovi Udruženja sa razvojnim smetnjama „Jednakost“ uživali su slušajući popularne muzičare, koje su do sada imali priliku da vide samo na TV ekranima. Pevači su kažu srećni što su uspeli da im izmame osmeh i da ih izvuku iz kuća.

Jedan od organizatora i inicijatora koncerta, koji je i sam nastupio na sceni Doma kulture Mlađen Tošović zadovoljan kako je koncert prošao kaže da će nastojati da ovaj koncert zaživi i da naredne godine bude organizovan u maju mesecu, kada je 2013. godine ova ideja potekla.

„Ispunili smo cilj i napunili Dom kulture. Bitno je damo sakupili novac i da su ljudi sa razvojnim smetnjama bili u prvom redu i uživali večeras“, kazao je Tošović.

Iza organizacije ovog koncerta pored Mlađena Tošovića stoji i grupa mladih ljudi, koji su istakli da svojim doprinosom slede ideju velikog humaniste prijepoljca Safeta Planića, koji je tragično izgubio život, a bio je deo tima koji je organizovao prvi Humanitarni koncert.

Belida Oković

 

Podeli