Vesti

Međunarodni dan studenata

Socijaldemokratska partija Srbije  je, na Međunarodni dan studenata, pokrenula akciju ”Kutija za studentska pitanja”, koja se sprovodi u svim krajevima naše zemlje. Takvu akciju, koja ima cilj da studentima omogući aktivno učešće u kreiranju boljih uslova studiranja, postavljanjem štanda ispred Državnog univerziteta, organizovao je i Resor za obrazovanje Gradskog odbora Socijaldemokratske partije Srbije u Novom Pazaru.

 

Na Međunarodni dan studenata ”Kutija za studentska pitanja” bila je dostupna i studentima novopazarskog Državnog univerziteta. Emina Džogović jedna je od onih koji su iskoristili priliku da daju svoje mišljenje, predloge i sugestije. Ona smatra da je za bolji standard studenata potrebno povećati stipendije.

Međunarodni dan studenata, ispred novopazarskog Gradskog odbora Socijaldemokratske partije Srbije, studentima je čestitao Haris Imamović, diplomirani pravnik. On je istakao da je ”kutija za studentska pitanja” način koji vodi unpređenju procesa visokog obrazovanja.  

”Na ovaj način želeli smo da iskažemo važnost studenata i obrazovanja uopšte. Smatramo sa studenti, svim mladi, budući akademski građani Novog Pazara i uopšte Sandžaka, treba da preuzmu vodeće uloge kada je u pitanju odlučivanje u našem gradu. Ovom akcijom želeli smo da ih uvažimo i oslušnemo kada su u pitanju gorući problemi studenata i šta je ono što bi poboljšalo njihov standard”, kazao je Imamović.  

”Stručni tim SDPS-a razmotriće predloge i sugestije novopazarskih studenata , a rezultati će biti predstavljeni javnosti već za nekoliko dana”, rekaso je predsednik Resora za obrazovanje ove partije u Novom Pazaru Amir Dautović.

Akcija Socijaldemokratske partije Srbije ”Kutija za studentska pitanja” počela je danas na Međunarodni dan studenata, a kako se najavljuje, trajaće sve do 4.aprila kada se obeležava Dan studenata Srbije.

S.Lj.

Podeli