Categories: Društvo

Edukacija mladih o bezbednosti u saobraćaju

Sutrašnji dan u Ulici Vuka Karadžića biće u znaku bezbednijeg saobraćaja u Novom Pazaru. U tom cilju nadležno odeljenje Gradske uprave i gradski Savet za bezbednost u saobraćaju, u saradnji sa Republičkom agencijom za saobraćaj, realizovaće niz edukativnih aktivnosti za mlade.

 

Većina planiranih aktivnosti za mlade, kao što su predavanja, tribine, prezentacije i simulacije saobraćajnih nezgoda održaće se u ulici sa najvećim brojem obrazovno vaspitnih ustanova, gde se nalazi i Državni univerzitet. Seminar za učitelje i vaspitače o savremenom pristupu u edukaciji dece za bezbedno učestvovanje u saobraćaju, održaće se u svečanoj Sali Kulturnog centra.

Kako najavljuje načelnik Odeljenja za komunalne, stambene i poslove saobraćaja u Upravi grada Novog Pazara, Hidajet Plojović tribine o značaju vršnjačke edukacije i pravilima za bezbedno učešće u saobraćaju održaće se u holu Tehničke škole. Prezentacija pravilne upotrebe pojasa kroz simulatore ”Ražanj” i ”Kosa ravan”, kao i druge aktivnosti, održaće se u Pešačkoj zoni Ulice Vuk Karadžić.

Ukazujući na negativne statističke podatke, predsednik Gradskog saveta za bezbednost u saobraćaju Mirsad Jusufović poziva mlade na aktivno učešće u sutrašnjoj edukaciji. ”Gradski savet od nedavno radi u proširenom sastavu – kaže Jusufović, najavljujući intenzivnije aktivnosti u narednom periodu, kada je u pitanju obezbeđivanje uslova za bezbednije odvijanje saobraćaja u gradu.

A u cilju bezbednosti dece, Gradska uprava je pripremila još primeraka ilustrovanih knjiga ”Pažljivkova pravila u saobraćaju”, koje će, kao i na početku školske godine, i tokom sutrašnjih aktivnosti deliti prvacima.

S.Lj.

Podeli

rtvnp

Recent Posts

Uhapšen zbog nedozvoljenog prometa cigareta

Policija u Novom Pazaru  uhapsila je E.Č. (30) iz Tutina zbog sumnje da je izvršio…

2 hours ago

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

15 hours ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

16 hours ago

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

20 hours ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

21 hours ago

Međedović bez trećeg kola u Madridu

Novopazarac propustio dve set lopte u desetom gemu prvog seta.

1 day ago