Društvo

Vozilima kroz pješačku zonu

Radnici JKP „Gradska čistoća“ održavaju higijenu u gradu na zavidnom nivou. Oni bi te poslove obavljajli i u novoj pješačkoj zoni da ih u tome ne ometaju neodgovorni vozači koji tuda prolaze i parkiraju svoja vozila.

 

Tek što je popločana i završena četvrta faza pješačke zone u Novom Pazaru mnogi vozači kršeći znakove zabrane prolaska automobila i parkiranja bez ustručavanja tuda prolaze i parkiraju se kako bi završili neki posao, ili popili kafu u obližnjim kafeterijama diveći se tako svojim luksuznim automobilima koji su im pred očima.

“Pozvali smo nadležne da reaguju, policiji upućujemo i zvaničan zahtjev i ovom bahatom ponašanju pojedinaca se mora stati na put. Niko nije izuzet, i ni jedan pojedinac nije moćniji od zakona ove zemlje. Vlast u Novom Pazaru čini sve kako bi grad izgledao prostojnije i bolje za ljude koji žive tu ali i za brojne goste Novog Pazara”, rekao je direktor JKP “Gradska čistoća” Hivzo Škrijelj.

I dok je ekipa Regionalne televizije snimala ovu priču mnogi su tuda prošli automobilima bez ustručavanja da će upravo oni biti loš primjer neprimjerenog vladanja u saobraćaju i nepoštovanja pješaka u zonama gdje se oni mogu kretati bez straha.

 

Aleksandar Nićiforović

Podeli